Coronovirus

Αναζήτηση

Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Μέλους

Βήμα 5: Εξισορρόπηση Ph

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

PH

Το ισορροπημένο PH είναι συνώνυμο της υγείας. Το μη ισορροπημένο οδηγεί στην ασθένεια και τον θάνατο. Το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό (Η2Ο). Το (Η) με ένα ηλεκτρόνιο και το Οξυγόνο (Ο) με οχτώ ηλεκτρόνια. Οι ουσίες που αυξάνουν τη συγκέντρωση ιόντων υδρογόνου (Η) στο νερό, λέγονται οξέα, ενώ οι ουσίες που την ελαττώνουν λέγονται αλκαλικές.
Η κλίμακα PH αρχίζει από το 0 (όξινο) και τελειώνει στο 14 (αλκαλικό). Ουδέτερο PH είναι περίπου το 7. Τροφές με PH μικρότερο του 7 είναι όξινες, έχουν δηλαδή υψηλότερη συγκέντρωση ιόντων υδρογόνου, ενώ με PH υψηλότερο του 7 περιέχουν περισσότερα ιόντα υδροξυλίου και είναι αλκαλικές. Η κλίμακα PH είναι λογαριθμική. Η αλλαγή μιας μονάδας PH σημαίνει δεκαπλάσια συγκέντρωση ιόντων υδρογόνου.

Ρύθμιση PH

Το ουδέτερο PH στα υγρά του σώματος (με εξαίρεση τα πεπτικά υγρά και το δέρμα) διατηρεί τα κύτταρα υγιή. Τα θρεπτικά συστατικά αξιοποιούνται καλύτερα, αυξάνεται η ικανότητα παραγωγής ενέργειας και ισχυροποιούνται οι δυνατότητες αυτοΐασης και αποτοξίνωσης του οργανισμού. Υπάρχει ομοιόσταση-ισορροπία.
Όταν διαταράσσεται το PH, έστω και απειροελάχιστα, διαταράσσεται η ισορροπία εσωτερικά και τα επιπλέον οξέα διαβρώνουν τους ιστούς, εμποδίζουν τον οργανισμό να επισκευάσει τις φθορές του. Δημιουργούνται φλεγμονές, προκαλούνται δυσλειτουργίες που αργά ή γρήγορα θα εξελιχθούν σε σοβαρές ασθένειες, έως και τον θάνατο.


Γιατί αρρωσταίνουμε από υπεροξύτητα


Η υπερβολική οξύτητα υποχρεώνει το σώμα να «κλέψει» ουσιώδη μεταλλικά άλατα και άλλα στοιχεία από τους μύες και τα οστά προκειμένου να εξουδετερώσει τα επιπλέον οξέα. Συγχρόνως ευνοεί την ανάπτυξη τοξικών και επιβλαβών βακτηριδίων που παρεμβάλλονται στη σωστή λειτουργία του ήπατος, του παγκρέατος, των επινεφριδίων και του θυρεοειδή αδένα. Επιπλέον, οι τοξίνες μειώνουν την βιοδιαθεσιμότητα των αμινοξέων, των βιταμινών και των μεταλλικών στοιχείων, στερώντας από τον οργανισμό τη δυνατότητα να παράγει επαρκείς ποσότητες ορμονών και αντισωμάτων. Αυτό παρεμποδίζει την αναδημιουργία των μυϊκών κυττάρων, την παραγωγή ενέργειας, με αποτέλεσμα λιγότερες καύσεις, χαμηλή ενεργητικότητα, κόπωση, γενική αδυναμία, αυξημένη συσσώρευση λίπους κυρίως γύρω από την κοιλιά και πολλά επιπλέον κιλά που επιβαρύνουν τον οργανισμό και κάνουν τον μεταβολισμό ακόμα πιο νωθρό.


Πως δημιουργείται το περιττό λίπος


Όταν οι τροφές καίγονται μέσα στο σώμα αφήνουν πάντα κάποια κατάλoιπα όπως η στάχτη που αφήνει το καμένο ξύλο στο τζάκι. Ανάλογα με το είδος των τροφών τα κατάλοιπα μπορεί να είναι όξινα, ουδέτερα ή αλκαλικά. Όταν τα όξινα κατάλοιπα είναι λίγα και τα αλκαλικά αποθέματα πολλά, ο οργανισμός ρυθμίζει σχετικά εύκολα το εσωτερικό του PH και αποτοξινώνεται φυσιολογικά. Αντίθετα αν τα όξινα κατάλοιπα είναι υπερβολικά και τα ρυθμιστικά ένζυμα (Regulat) δεν επαρκούν ένα ποσοστό τους δεν εξουδετερώνεται και παραμένει στο σώμα. Περνάει στην κυκλοφορία του αίματος και μέσω αυτής στην καρδιά, στο πάγκρεας, στο ήπαρ και σε άλλα όργανα. Το σώμα προσπαθεί να εγκλωβίσει μέσα στα λιποκύτταρα για να προστατεύσει τα ζωτικά του όργανα. Η συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων όξινων καταλοίπων στο λιπώδη ιστό έχει αποτέλεσμα την αύξηση του μεγέθους των λιποκυττάρων, έτσι ώστε να δημιουργηθεί περισσότερος διαθέσιμος χώρος για την ασφαλή αποθήκευσή τους. Σε ένα υπερόξινο περιβάλλον ο οργανισμός μας αναγκάζεται να φτιάξει ένα τοίχος προστασίας από λίπος ενάντια στα οξέα και τις τοξίνες που απειλούν να το βλάψουν. Και όσο η υπεροξύτητα δεν διορθώνεται, το λίπος όχι μόνο αντιστέκεται σθεναρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσής του μέσω δίαιτας ή γυμναστικής, αλλά αυξάνεται περισσότερο. Σημειώστε ότι το PH δεν προσδιορίζετε από την γλυκιά η ξινή γεύση των τροφών. Η ζάχαρη π.χ. δημιουργεί όξινα κατάλοιπα, ενώ το λεμόνι αλκαλικά. Την υψηλότερη οξύτητα την έχουν τα χημικά πρόσθετα των τροφών, τα φάρμακα, τα ζωικά, γαλακτοκομικά και κρέας.


Λύση του προβλήματος.


Η τροφή πρέπει να αποτελείται κατά 75-80% από αλκαλικές τροφές και κατά 20-25% όξινες. Όταν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία, μια επιπλέον μονάδα όξινης τροφής για να εξουδετερωθεί χρειάζεται δέκα μονάδες αλκαλικής τροφής. Εάν η διαταραχή δημιουργηθεί στο PH του αίματος, για να εξισορροπηθεί χρειάζεται 20 μονάδες αλκαλικής τροφής, κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός χρειαζόμαστε υψηλότατης ποιότητας φυσικά, βιολογικά προϊόντα που θα εξουδετερώσουν τα οξέα, θα καταπολεμήσουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς, θα ανεβάσουν την άμυνα γρήγορα και υγιεινά.


Κατά σειρά προτεραιότητας είναι:


1. Regulat – 10000 ένζυμα. Ισχυρότατη αλκαλική τροφή. Εξουδετερώνει την οξύτητα, ανεβάζει την άμυνα του οργανισμού στα ύψη.

2. Χλωροφύλλη από alfalfa. Μία κουταλιά ισοδυναμεί με χλωροφύλλη ενός κιλού βιολογικών λαχανικών.

3. Νόνι. Εξουδετερώνει και καταπολεμά την οξύτητα και τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

4. Goji. Υψηλότατη αλκαλικότητα

5. Vita-biosa. Ζωντανά προβιοτικά. Καταπολεμούν με φυσικό τρόπο τους παθογόνους μικροοργανισμούς που προκαλούν (Τ)οξίνωση.

6. Kinotakara. Λειτουργεί σαν ένας άφθαρτος νεφρός που καθαρίζει το σώμα από τις τ(οξίνες).

 

 

Εξαιτίας της επεξεργασμένης τροφής που κυριαρχεί συνήθως στο διαιτολόγιό μας δημιουργείται όξινο περιβάλλον στον οργανισμό το οποίο αναστέλλει τη λειτουργία των ενζυμικών συστημάτων προκαλώντας προβλήματα, από απλή δυσπεψία έως τις σοβαρότερες φλεγμονώδεις νόσους του πεπτικού σωλήνα (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, εντερίτιδα).

Για να μη δημιουργούνται φλεγμονές και καρκινογενέσεις, η διατροφή μας πρέπει είναι κατά 73% αλκαλική και κατά 27% όξινη το σώμα τότε γίνεται αφιλόξενο για τα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες, οι οποίοι προτιμούν όξινο περιβάλλον.

 

 

 

Αλκαλικές τροφές

Όλα τα φρούτα, τα λαχανικά και τα αμύγδαλα. Όλες οι υπόλοιπες τροφές είναι όξινες.
Ισχυρή αλκαλική δράση έχει η χλωροφύλλη που περιέχουν τα πράσινα λαχανικά.

 

Πώς θα εξασφαλίσω την οξινο-αλκαλική ισορροπία στο σώμα μου;

 

K-Liquid Chlorophyll

 

Τι είναι;

Συμπυκνωμένος χυμός από χλωροφύλλη του φυτού αλφάλφα.

  • Αποτελεί πλούσια πηγή φυσικών ορυκτών θρεπτικών ουσιών, βιταμινών, πρωτεϊνών, μικρο-θρεπτικών ουσιών και ιχνοστοιχείων.
  • Πίνοντας μία δόση χλωροφύλλης (ένα καπάκι) είναι σαν να καταναλώνετε 1 κιλό λαχανικά την ημέρα

 

Τι κάνει η K-Liquid Chlorophyll 

1. Καθαρισμός: βοηθά τη διαδικασία αποβολής των ακαθαρσιών από το σώμα μας.

 

2. Ρύθμιση: ρυθμίζει το ορμονικό σύστημα και την ισορροπία οξέων-βάσεων (pH) στο σώμα μας.

 

3. Διατροφή: παρέχει πλούσιες θρεπτικές ουσίες στο αίμα αυξάνοντας την περιεκτικότητά του σε οξυγόνο και αναβαθμίζοντας τον αριθμό των ερυθρών του αιμοσφαιρίων.

 

 

K-LiquidChlorophyll

 

K-LiquidChlorophyll

Διαβάστηκε 11090 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 12:45
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βήμα 1: Αποτοξίνωση - Καθαρισμός εντέρου