Coronovirus

Αναζήτηση

Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Μέλους

Newsletter

ΕκτύπωσηEmail

Βιολογικός Χυμός Κουρκουμά Organic Turmeric Longa Με Τζίντζερ

Καθαρή κουρκουμίνη μαζί με συμπυκνωμένο τζίντζερ
Τιμή:
31,00 €
Περιγραφή

Καθαρή κουρκουμίνη μαζί με συμπυκνωμένο τζίντζερ

 

curcuma gingembre

Η συνύπαρξη αυτών των δύο ισχυρότατων θεραπευτικών ουσιών πολλαπλασιάζει τις ιδιότητές τους και μας δίνει ένα εκρηκτικό σύμπλεγμα για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα την οξείδωση, τους ιούς, τα παθογόνα μικρόβια, τους πόνους, τις φλεγμονές, τα αυτοάνοσα νοσήματα, τον καρκίνο, τον σακχαρώδη διαβήτη και πολλά άλλα.

 

Θεραπευτικές δυνατότητες της κουρκουμίνης σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις

Organic Turmeric Longa2

 

 

Ενεργά συστατικά και ιδιότητες της κουρκουμίνης

Δείτε εδώ αναλυτικά τις θεραπευτικές ιδιότητες της κουρκουμίνης που εμπεριέχονται στον κουρκουμά turmeric longa.
 
Πιστοποιημένο από την ECO-CERT. Πατήστε εδώ για να δείτε την πιστοποίηση.

 

Ενεργά συστατικά και ιδιότητες του τζίντζερ

Για πολύ καιρό, το τζίντζερ έχει καταναλωθεί σε όλο τον κόσμο για να ανακουφίσει διάφορες ασθένειες όπως ρευματισμούς, ναυτία, κρυολογήματα και πονοκεφάλους.

 

Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα του σώματος από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Τα τελευταία είναι πολύ αντιδραστικά μόρια που θα συμμετάσχουν στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων, ορισμένων καρκίνων και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση. Περίπου σαράντα αντιοξειδωτικές ενώσεις έχουν βρεθεί στο τζίντζερ. Το τζίντζερ είναι το τρίτο σημαντικότερο αντιοξειδωτικό σε περισσότερες από 1.000 τροφές που αναλύθηκαν.

Μετά από τριάντα αναλύσεις, το τζίντζερ και η κουρκούμη ήταν μεταξύ των δεκατεσσάρων πιο ισχυρών αντιοξειδωτικών φρέσκων φυτών.

Οι κύριες δραστικές ενώσεις που ευθύνονται για την πικάντικη γεύση του τζίντζερ είναι -σερκερόλη και -περγερόλη. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες τους είναι γνωστές και το αντικαρκινικό δυναμικό τους καταδεικνύεται εργαστηριακά. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει μια πολλά υποσχόμενη επίδραση του τζίντζερ ως θεραπευτικό παράγοντα στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών και του εντέρου. Κατά την αφυδάτωση του τζίντζερ, τα τζίντζερ μετατρέπονται σε ενώσεις που ονομάζονται σογαόλες. Αυτή η ομάδα ενώσεων βρίσκεται έτσι σε μεγαλύτερη ποσότητα σε αποξηραμένο τζίντζερ ή σε σκόνη σε σύγκριση με το φρέσκο τζίντζερ. Μια μελέτη δείχνει ότι οι σογαόλες μπορεί να προστατεύουν τα κύτταρα από μια ένωση που εμπλέκεται στην ανάπτυξη της νόσου του Alzheimer.

 

Ναυτία και έμετος

Αρκετές μελέτες έχουν αξιολογήσει την αντιεμετική επίδραση (την ικανότητα πρόληψης ή διακοπής ναυτίας και εμέτου) που αποδίδεται στο τζίντζερ. Πρώτον, δύο μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση 0,5 g έως 1,5 g υγρού τζίντζερ μπορεί να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της ναυτίας και του εμέτου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, πρόσφατη μετα-ανάλυση καταδεικνύει ότι 1g τζίντζερ είναι πιο αποτελεσματικό από το εικονικό φάρμακο στην πρόληψη της ναυτίας και του εμέτου μετά από χειρουργική επέμβαση. Η κατανάλωση τζίντζερ θα μπορούσε να αποτρέψει τη ναυτία και τον εμετό που σχετίζονται με την ασθένεια της κίνησης και να μειώσει την κίνηση του στομάχου (ανακατωσούρα).

 

Πέψη

Ένα άρθρο ανασκόπησης στο οποίο έχουν τεκμηριωθεί μελέτες σε ζώα δείχνει ότι το τζίντζερ διεγείρει την έκκριση της χολής και τη δραστηριότητα των διαφόρων πεπτικών ενζύμων, με αποτέλεσμα την ταχύτερη πέψη των τροφίμων.

 

Φλεγμονή

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ορισμένων συστατικών του τζίντζερ έχουν αναγνωριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουν τεκμηριωθεί καλά εργαστηριακά. Μεταξύ των γνωστών ενώσεων είναι κυρίως τα τζίντζερ, των οποίων τα ευεργετικά αποτελέσματα έχουν επίσης παρατηρηθεί στα ζώα. Η κατανάλωση τζίντζερ στον άνθρωπο έχει δείξει ότι μειώνει τον πόνο που σχετίζεται με την αρθρίτιδα και γενικά επιδρά στην πρόληψη και θεραπεία κάθε είδους πόνου και επιδρά σημαντικά στις χρόνιες φλεγμονώδεις διαταραχές.

 

Διαβήτης

Μια πρόσφατη σοβαρή επιστημονική μελέτη έδειξε την ευεργετική επίδραση του τζίντζερ (κατανάλωση 3g τζίντζερ για 8 εβδομάδες) μείωσε τις τιμές της γλυκόζης, της γλυκαζιομένης αιμοσφαιρίνης και βελτίωσε την αντίσταση στην ινσουλίνη σε άτομα με διαβήτη τύπου β.

 

Διατηρεί την κυκλοφορία του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα

Το τζίντζερ περιέχει χρώμιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, και βοηθάνε στην αποφυγή του αισθήματος ρίγους, του πυρετού και της υπερβολικής εφίδρωσης.

 

Βελτιώνει την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών

Το τζίντζερ βελτιώνει την απορρόφηση των τροφών και ενεργοποιεί τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το σώμα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διέγερση της έκκρισης των γαστρικών και παγκρεατικών ενζύμων.

 

Πρόληψη κρυολογήματος και γρίπης

Το τζίντζερ χρησιμοποιείται για εκατοντάδες χρόνια στην Ασία ως φυσική θεραπεία για τα κρυολογήματα και την γρίπη. Το ιατρικό τμήμα του πανεπιστημίου του Maryland προτείνει για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της γρίπης και του κρυολογήματος στους ενήλικες, δύο κοφτές κουταλιές της σούπας (20ml) φρέσκου τζίντζερ με κουρκουμά τρεις φορές την ημέρα.

 

Καταπολεμά συνήθη αναπνευστικά προβλήματα

Εάν υποφέρετε από συνήθη αναπνευστικά προβλήματα όπως βήχας, το τζίντζερ βοηθάει στην διαστολή των πνευμόνων και απόχρεμψη των φλεμάτων, διότι αποτελεί ένα φυσικό αποχρεμπτικό που διασπά και αποβάλλει τα βλέννα. Έτσι ανακουφίζεστε πολύ γρήγορα από τις δυσκολίες στην αναπνοή.

 

Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το τζίντζερ βελτιώνει τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας τζίντζερ μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου, αναστέλλοντας την εναπόθεση της χοληστερίνης στις αρτηρίες. Επίσης μειώνει τις βακτηριακές λοιμώξεις στο στομάχι, και βοηθάει στην ανακούφιση από τον έντονο βήχα και τους ερεθισμούς του λαιμού.

 

Συστατικά

curcuma ginger ingredients

Τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά του τζίντζερ

Μαγγάνιο

Το τζίντζερ είναι μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου. Το μαγγάνιο δρα ως συμπαράγοντας πολλών ενζύμων που διευκολύνουν μια ντουζίνα διαφορετικών μεταβολικών διεργασιών. Βοηθά επίσης στην πρόληψη των ζημιών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Χαλκός

Το ακατέργαστο τζίντζερ είναι πηγή χαλκού. Ως συστατικό πολλών ενζύμων, ο χαλκός είναι απαραίτητος για τον σχηματισμό αιμοσφαιρίνης και κολλαγόνου (πρωτεΐνη για δομή και επισκευή ιστού) στο σώμα. Πολλά ένζυμα που περιέχουν χαλκό συμβάλλουν επίσης στην άμυνα του οργανισμού έναντι των ελεύθερων ριζών.

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.