Coronovirus

Αναζήτηση

Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Μέλους

Newsletter

ΕκτύπωσηEmail

Ωμέγα-3

ΩΜΕΓΑ-3 FISH OIL

100 κάψουλες, 1200 mg

Καλέστε για τιμή

Τιμή:
Περιγραφή

Περιγραφή

Ωμέγα 3 από ψάρια: Απαραίτητο για την καρδιά και την αγγειακή υγεία

• Συντελεί στη ρύθμιση της φλεγμονής, της αρτηριακής πίεσης, της παραγωγής ορμονών, καθώς και στις δραστηριότητες των ανοσοποιητικού και του κεντρικού νευρικού συστήματος.

• Μελέτες δείχνουν ότι το Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD) μπορεί να συνδέεται με την ανεπάρκεια σε ωμέγα-3.

• Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα αυξημένα τριγλυκερίδια ορού (serum triglycerides).

• Η έλλειψη ωμέγα-3 μπορεί επίσης να συνδέεται με την κατάθλιψη.

• Σημαντικό για τα βρέφη (και για τα αναπτυσσόμενα έμβρυα) για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου και του αμφιβληστροειδούς.

• Έχουν επίσης βρεθεί ελλείψεις σε ανθρώπους που υποφέρουν από αλλεργίες, άσθμα και δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση.

• Υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

• Φαίνεται ότι το ωμέγα-3 μπορεί να μειώσει τον πόνο στους πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

• Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για τα συμπτώματα της νόσου του Crohn.

Τι είναι το Ωμέγα-3;

Υπάρχουν δύο τύποι λιπαρών, ω-3 και ω-6, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανθρώπινη υγεία. Ο μέσος Δυτικός καταναλώνει πάρα πολλά ωμέγα-6 λιπαρά στη διατροφή του ενώ προσλαμβάνει συγκριτικά πολύ χαμηλά επίπεδα ωμέγα-3. Η ιδανική αναλογία ωμέγα-6 προς ωμέγα-3 λιπαρά είναι 1:1. Οι πρόγονοί μας εξελίχθηκαν για εκατομμύρια χρόνια πάνω σε αυτή τη σχέση. Σήμερα, όμως, η αναλογία ωμέγα-6 προς ωμέγα-3 κατά μέσο όρο είναι ανάμεσα σε 20:1 ή ακόμα και έως 50:1!

Το καλύτερο είδος λιπαρών ωμέγα-3 είναι μακράν εκείνο που βρίσκεται στα ψάρια. Τα ωμέγα-3 στα ψάρια περιέχουν υψηλή αναλογία σε δύο λιπαρά οξέα ζωτικής σημασίας για την υγεία του ανθρώπου, το DHA και το ΕΡΑ. Αυτά τα δύο λιπαρά οξέα είναι κομβικής σημασίας στην πρόληψη πολλών ασθενειών. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος στηρίζεται επίσης σε μεγάλο βαθμό από το DHA - χαμηλά επίπεδα DHA συνδέονται με την κατάθλιψη, τη σχιζοφρένεια, την απώλεια μνήμης, και υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης Αλτσχάιμερ. Οι ερευνητές επίσης πλέον συνδέουν την ανεπαρκή πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών σε έγκυες με πρόωρο τοκετό και χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση, καθώς και με την υπερκινητικότητα στα παιδιά.

Δυστυχώς, όμως, το να τρώει κανείς φρέσκα ψάρια, είτε από τη θάλασσα, τους ωκεανούς, τις λίμνες ή τα ποτάμια, καθώς και ψάρια προερχόμενα από ιχθυοκαλλιέργειες, δεν είναι πλέον χωρίς κίνδυνο. Τα ποσοστά υδραργύρου σε όλα τα ψάρια ανά την υφήλιο έχουν φτάσει πλέον σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα, και ο κίνδυνος από τον υδράργυρο για την υγεία σας ξεπερνά πλέον τα οφέλη από το ωμέγα-3 των ψαριών. Η τακτική κατανάλωση ιχθυέλαιου, ωστόσο, αποτελεί βασικό συστατικό για τη βελτίωση της υγείας σας. Το ιχθυέλαιο περιέχει τα υψηλότερα επίπεδα από την καλύτερη ποιότητα λιπαρών ωμέγα-3 – των EPA και DHA λιπαρών οξέων – και δεδομένου ότι είναι σε καθαρή μορφή, δεν ενέχουν τον κίνδυνο πρόσληψης υδραργύρου που υπάρχει με τα φρέσκα ψάρια.

Από που προέρχεται το Ωμέγα-3 μας;

Το ιχθυέλαιό μας προέρχεται κυρίως από σαρδέλες (9 διαφορετικά είδη) και αντζούγιες (8 διαφορετικά υποείδη). Χρησιμοποιείται μερικές φορές επίσης σκουμπρί. Κατά καιρούς, χρησιμοποιείται σολομός (8 διαφορετικά υποείδη) για να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε DHA, καθώς και ρέγγες (6 υποείδη) σε σπάνιες περιπτώσεις για να αυξηθεί το επίπεδο EPA. Όλα τα ψάρια που χρησιμοποιούνται για το έλαιο στα προϊόντα μας έχουν αλιευθεί σε βαθιά κρύα κανάλια νερού στον Βόρειο Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Το ιχθυέλαιο που εξάγουμε προέρχεται από το σώμα των ψαριών και όχι από το συκώτι.

Το ιχθυέλαιο μας περιέχει εγγυημένα 18% EPA και 12% DHA ανά κάψουλα. Εκτός από το EPA (180mg) και το DHA (120mg), το σύνολο των υπόλοιπων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι περίπου 63mg ανά κάψουλα.

Εγγύηση καθαρότητας:

Παρόλα τα ωφέλη για την υγεία από τα παχιά ψάρια, ενέχουν πάντα τον κίνδυνο πρόσληψης υδραργύρου και διοξινών. Οι προδιαγραφές για τον υδράργυρο στο ιχθυέλαιό μας είναι κατά μέγιστο 0,005 μέρη ανά εκατομμύριο ή 0.005 mg / kg. Υπάρχει ένα γραμμάριο ιχθυέλαιου σε κάθε μαλακή κάψουλα έτσι η ποσότητα του υδραργύρου ανά κάψουλα είναι εγγυημένα μικρότερη από 0.000005 mg, ελαχιστότατη δηλαδή ποσότητα και αυτή κατά μέγιστο. Η μοριακή επεξεργασία απόσταξης του ιχθυέλαιου απομακρύνει όλες τις τυχόν διοξίνες που θα μπορούσαν να υπάρχουν στο έλαιο. Η περιεκτικότητα σε διοξίνη μετριέται σε ένα πολύπλοκο σύστημα TEQ και το ιχθυέλαιο μας πληροί εγγυημένα όλες τις προδιαγραφές των ΗΠΑ και όλα τα νέα σκληρά πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα τα πρότυπα της ΕΕ είναι τα πιο δύσκολα στον κόσμο. Βέβαια συνήθως οι διοξίνες αποτελούν περισσότερο πρόβλημα σε ιχθυέλαια από συκώτι ψαριών, επειδή δεν μπορούν μοριακά να αποσταχθούν το ίδιο καλά. Το δικό μας ιχθυέλαιο όμως όπως είπαμε προέρχεται από το σώμα του ψαριού.

Προειδοποιήσεις

• Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Συνιστάται να ληφθούν από κοινού με τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και τα αντιοξειδωτικά βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και σελήνιο.

• Επειδή τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την πήξη του αίματος, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης πριν από τη χρήση ιχθυέλαιου, αν έχετε κάποια διαταραχή του αίματος ή παίρνετε αντιπηκτικά φάρμακα.

• Το ιχθυέλαιο δεν θα πρέπει να λαμβάνεται δύο ημέρες πριν ή μετά από οποιονδήποτε τύπο χειρουργικής επέμβασης.

Προσοχή: Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Σχετικά Προϊόντα...