Αναζήτηση

Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Μέλους

Newsletter

ΕκτύπωσηEmail

Σίδηρος Biovea

Σίδηρος (18mg 90 Χορτοφαγικές κάψουλες)
Τιμή:
Περιγραφή

Περιγραφή

Ένα ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό που παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη μεταφορά οξυγόνου.
• Βοηθά στην πρόληψη πλήθους διαταραχών ανεπάρκειας συμπεριλαμβανομένης της αναιμίας
• Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του συνδρόμου των ανήσυχων ποδιών
• Οι γυναίκες τείνουν να παρουσιάζουν έλλειψη σιδήρου επειδή τείνουν να τρώνε τροφές χαμηλές σε σίδηρο και να χάνουν σίδηρο μέσω της εμμήνου ρύσεως
• Κάψουλες για χορτοφάγους

Τι είναι ο Σίδηρος;


Ο σίδηρος είναι ένα βασικό μέταλλο και ένα σημαντικό συστατικό των πρωτεϊνών που εμπλέκονται στη μεταφορά οξυγόνου και στο μεταβολισμό. Σχεδόν τα δύο τρίτα του σιδήρου στο σώμα σας βρίσκεται στην αιμοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη στα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς του σώματός σας. Μικρότερες ποσότητες σιδήρου βρίσκονται στη μυοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη που βοηθά στην παροχή οξυγόνου στους μύες και σε ένζυμα που βοηθούν τις βιοχημικές αντιδράσεις στα κύτταρα. Περίπου το 15% του σιδήρου του σώματός σας αποθηκεύεται για μελλοντικές ανάγκες και κινητοποιείται όταν η λήψη τροφής είναι ανεπαρκής.


Το υπόλοιπο είναι στους ιστούς του σώματός σας ως μέρος των πρωτεϊνών που βοηθούν το σώμα σας να λειτουργήσει. Οι ενήλικες άνδρες και οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση χάνουν πολύ λίγη ποσότητα σιδήρου εκτός από την αιμορραγία. Οι γυναίκες με μεγάλες μηνιαίες περιόδους μπορούν να χάσουν ένα σημαντικό ποσό σιδήρου. Το σώμα σας διατηρεί συνήθως την κανονική κατάσταση σιδήρου ελέγχοντας την ποσότητα του σιδήρου που απορροφάται από τα τρόφιμα. Το ήπαρ είναι μακράν το πλουσιότερο τρόφιμο που περιέχει σίδηρο. Άλλες καλές πηγές τροφών πλούσιων σε σίδηρο περιλαμβάνουν τα εντόσθια, τα ψάρια και τα πουλερικά. Τα αποξηραμένα φασόλια και τα λαχανικά είναι οι καλύτερες φυτικές πηγές, ακολουθούμενες από αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και ψωμιά ολικής αλέσεως και δημητριακά. Ο εμπλουτισμός των δημητριακών, των αλεύρων και του ψωμιού με σίδηρο συνέβαλε σημαντικά στην καθημερινή κατανάλωση σιδήρου από τη διατροφή.


Γιατί να παίρνετε σίδηρο;


Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου μέσω του σώματος μέσω των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Συμμετέχει επίσης στη μετατροπή του σακχάρου στο αίμα σε ενέργεια. Παρέχει ένα σημαντικό δομικό στοιχείο για την παραγωγή ενζύμων που εμπλέκονται στην παραγωγή νέων κυττάρων, αμινοξέων, ορμονών και νευροδιαβιβαστών.
Άλλες σημαντικές δραστηριότητες που απαιτούν σίδηρο είναι η αποτοξίνωση του ήπατος, ο μεταβολισμός των λιπαρών οξέων και η σύνθεση της καρνιτίνης και των νευροδιαβιβαστών σεροτονίνης και ντοπαμίνης. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που παρέχουν δομική ακεραιότητα και ελαστικότητα για τα όργανα και τους ιστούς.

Ποιος είναι πιθανόν να είναι ανεπαρκής;


Οι χορτοφάγοι τρώνε λιγότερο σίδηρο από τους μη χορτοφάγους και το σίδηρο που τρώνε είναι κάπως λιγότερο απορροφήσιμο. Ως αποτέλεσμα, οι χορτοφάγοι είναι πιθανότερο να έχουν μειωμένα αποθέματα σιδήρου. Ωστόσο, η ανεπάρκεια σιδήρου δεν προκαλείται συνήθως από την έλλειψη σιδήρου μόνο στη διατροφή. Μια βαθύτερη αιτία, όπως η απώλεια σιδήρου στο εμμηνορροϊκό αίμα, συχνά υπάρχει.
Οι έγκυες γυναίκες, οι δρομείς μαραθωνίου, οι άνθρωποι που παίρνουν ασπιρίνη και εκείνοι που έχουν παρασιτικές λοιμώξεις, αιμορροΐδες, έλκη, ελκώδη κολίτιδα, ασθένεια του Crohn, γαστρεντερικούς καρκίνους ή άλλες καταστάσεις που προκαλούν απώλεια αίματος ή δυσαπορρόφηση είναι πιθανό να είναι ανεπαρκείς.
Τα βρέφη που ζουν σε μεγαλουπόλεις μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ανεπάρκειας σιδήρου και να υποφέρουν συχνότερα από αναπτυξιακές καθυστερήσεις. Η συμπλήρωση της βρεφικής φόρμουλας με σίδηρο στα βρέφη των μεγαλουπόλεων ηλικίας έως 18 μηνών έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την αναιμία της ανεπάρκειας σιδήρου και τη μείωση της πτώσης στην ψυχική ανάπτυξη που παρατηρείται σε τέτοια βρέφη σε ορισμένες, αλλά όχι όλες, τις μελέτες.
Η άπνοια είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει περίπου το 27% των υγιών παιδιών. Έχει συσχετιστεί με αναιμία ανεπάρκειας σιδήρου και αρκετές μελέτες έχουν αναφέρει βελτίωσή της με τη συμπλήρωση σιδήρου.
Προσοχή:
• Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε συμβουλευτείτε ιατρό πριν χρησιμοποιήσετε σίδηρο.
• Η δηλητηρίαση από σίδηρο εμφανίζεται μόνο σε περιπτώσεις υπερβολικής δόσης. Για το λόγο αυτό, διατηρήστε τα συμπληρώματα σιδήρου μακριά από παιδιά. Η τυχαία υπερδοσολογία των προϊόντων που περιέχουν σίδηρο είναι η κύρια αιτία θανάσιμης δηλητηρίασης σε παιδιά κάτω των 6 ετών.
• Η υπερβολική πρόσληψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει ναυτία, έμετο, δυσκοιλιότητα και
μαύρα κόπρανα.


Τρόπος χρήσης


Πάρτε μία (1) κάψουλα ημερησίως με το γεύμα.
Προειδοποίηση: Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν. ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ. Αποθηκεύστε σε δροσερό, ξηρό μέρος. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν εάν η σφραγίδα ασφαλείας στη φιάλη έχει σπάσει. Σε περίπτωση τυχαίας υπερδοσολογίας, καλέστε αμέσως γιατρό ή το κέντρο δηλητηριάσεων.

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.