Coronovirus

Search

Your basket

 x 
Cart empty

Σύνδεση Μέλους

Newsletter

Ο θησαυρός του δάσους-Kinotakara

Rate this item
(0 votes)

της Λιάνας Κατέχη, Ομοιοπαθητικού, B.S.Y. Λονδίνου

Από τα βάθη των αιώνων η αγωνία του ανθρώπου για τη φθορά του σώματος, τις αρρώστιες, τα γηρατειά ήταν και παραμένει μεγάλη. Η φθορά όσο περνούν τα χρόνια είναι φανερή και εκδηλώνεται με χαλάρωση, πλαδαρότητα, ρυτίδες, με γενική παραμόρφωση. Τα χειρότερα όμως συμβαίνουν εσωτερικά με τις δυσλειτουργίες των οργάνων μας, με φλεγμονές, κύστες, όγκους. Εάν προσθέσουμε και την απώλεια δυνάμεων με την κακή ψυχική διάθεση τότε η μελαγχολία, η απελπισία, έως και ο πανικός, εμφανίζονται προ των πυλών...

Ένα μεγάλο ερώτημα

Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αναχαιτίσουμε τη φθορά; Ο μεγάλος αυτός προβληματισμός του ανθρώπου είναι φανερός ακόμα και στα παραμύθια. Η αναζήτηση του αθάνατου νερού, της φιλοσοφικής λίθου και κάθε είδους ελιξιρίου αιώνιας νεότητας που ο καθένας θέλει να βρει και να αποκτήσει με κάθε τίμημα, είναι από τα προσφιλέστερα θέματα των ευφάνταστων μυθοπλαστών. Οι επιστήμονες όλων των εποχών, από τον Ιπποκράτη έως τους σύγχρονους ερευνητές γιατρούς και βιολόγους, ψάχνουν να βρουν τρόπους να αναχαιτίσουν την διαδικασία της γήρανσης με όλες τις συνέπειές της. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι απλά να επιμηκύνουμε τον χρόνο της ζωής μας, αλλά να διατηρήσουμε τις ζωτικές μας δυνάμεις και τις λειτουργίες του σώματός μας, ώστε να έχουμε υψηλή ποιότητα ζωής.

Τι συμβαίνει όμως στο σώμα μας και γερνά; Τι συμβαίνει και αρρωσταίνουμε; Ξυπνάμε ξαφνικά ένα πρωί και μας παρουσιάζεται από το πουθενά κάποια ασθένεια; Ξυπνάμε και ξαφνικά έχουμε φλεγμονές, άσθμα, καρδιοπάθεια, νεφροπάθεια, άνοια κύστες, όγκους, καρκίνο ή ψυχικές ασθένειες όπως μελαγχολία, κατάθλιψη, σχιζοφρένια;

Και βέβαια όχι! Καμία ασθένεια δεν παρουσιάζεται χωρίς να έχουν προηγηθεί βλάβες και καταστροφές στα κύτταρα των σχετικών οργάνων. Οι βλάβες αυτές προκαλούνται από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών, τη γνωστή οξείδωση, και από την ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών. Αν μάθουμε πώς δημιουργούνται οι ελεύθερες ρίζες, πώς μπορούμε να τις εξουδετερώνουμε και τι θρεπτικά συστατικά χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει σωστά, τότε μπορούμε να κατανοήσουμε τους κανόνες που διέπουν τη διαδικασία της γήρανσης και τις απλές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε τον εαυτό μας από τις συνέπειες της φθοράς.

Γερνάμε, όπως συμβαίνει σε όλα τα ζωντανά πλάσματα. Είναι μέρος του κοσμικού σχεδίου της δημιουργίας. Η γήρανση είναι καθολικό φαινόμενο, όπως και ο θάνατος. Όμως ο ρυθμός με τον οποίο γερνάμε δεν είναι προκαθορισμένος•, όπως δεν είναι προκαθορισμένη ούτε και η διάρκεια ζωής του καθενός μας. Η ταχύτητα με την οποία γερνάμε και ο χρόνος που θα ζήσουμε πάνω στη γη εξαρτώνται από εμάς και τον τρόπο ζωής μας σε βαθμό μεγαλύτερο από αυτόν που θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε. Η εκρηκτική ανάπτυξη της έρευνας πάνω στη γήρανση και στις νόσους που σχετίζονται με αυτήν, δημιούργησε αφάνταστες προοπτικές πλησιάζοντας όσο ποτέ στη λύση των μεγαλυτέρων μυστηρίων - αυτών της ζωής και του θανάτου. Αυτές οι νέες ανακαλύψεις για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου υπόσχονται καινούριους τρόπους επιμήκυνσης του προσδόκιμου επιβίωσης και αποφυγής της κατάρας των χρόνιων ασθενειών και των γηρατειών, επιτρέποντάς μας να ζήσουμε στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση μέχρι το τέλος της ζωής μας και να μην βιώσουμε όπως πολύ χαρακτηριστικά έλεγε ο Ντε Γκωλ «τα συντρίμμια των γηρατειών».

Καταστρεπτικές διαδικασίες

Η γήρανση των κυττάρων προκαλείται, όπως προαναφέρθηκε, όταν τα κύτταρα υποστούν μόνιμες βλάβες από τις συνεχείς επιθέσεις ορισμένων χημικών μορίων που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι κυτταρικές βλάβες συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου μέχρι η συνολική βλάβη να φτάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο, επιφέροντας φθορές στο σώμα, ακόμα και το θάνατο. Κάθε εκφυλιστική νόσος όπως καρδιακές παθήσεις, αρθρίτιδα, αλτσχάιμερ, κάθε λοίμωξη, κάθε ασθένεια που μας έρχεται στον νου συμπεριλαμβανομένων και των ψυχικών, της χρόνιας κόπωσης κτλ. δεν είναι ξεχωριστά πράγματα απλά είναι διαφορετικές μορφές έκφρασης της φθοράς του σώματος.

Πώς όμως δημιουργούνται τελικά οι ελεύθερες ρίζες; Πρώτα απ' όλα από την καύση του οξυγόνου που συντελείται στα μιτοχόνδρια, στα μικροσκοπικά κυτταρικά εργοστάσια ενέργειας. Εκεί καίγεται σχεδόν όλο το οξυγόνο που αναπνέουμε με τίμημα την απελευθέρωση παραπροϊόντων που είναι οι ελεύθερες ρίζες. Αυτές έχουν τα χαρακτηριστικά των Δρ. Τζέκυλ και κύριου Χάιντ. Από τη μια μεριά ένα μέρος από αυτές χρειάζονται όταν υπάρχει ανάγκη να αντιμετωπιστεί μια λοίμωξη. Οι υπόλοιπες όμως δρουν σαν τρομοκράτες καταστρέφοντας τα κύτταρά μας. Διαπερνώντας τις μεμβράνες τους, διαταράσσουν ακόμα και την ισορροπία του DNA μας. Ακόμη χειρότερη όμως είναι η επίθεση που δέχεται το σώμα μας από το περιβάλλον.

Η μεγάλη ζημιά γίνεται από τον ασύλληπτο αριθμό ελευθέρων ριζών που δημιουργούνται από εξωτερικούς παράγοντες όπως η τοξικά μολυσμένη ατμόσφαιρα από τους βιομηχανικούς ρύπους, από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, από τις πυρκαγιές. Όλ' αυτά έχουν φορτώσει την ήδη βεβαρημένη ατμόσφαιρα με εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Αξίζει να σημειωθεί πως το ανώτατο όριο εκπομπής έχει ξεπεράσει κατά 150 εκατομμύρια τόνους την ποσότητα που προβλέπεται από το πρωτόκολλο του Kyoto για τον έλεγχο της εκπομπής των αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Οι ρύποι αυτοί, οι οποίοι περιέχουν αποδεδειγμένα μικροσωματίδια, με την αναπνοή πηγαίνουν στους πνεύμονες και από εκεί με την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. Έχουν σχέση με την πρόκληση καρκίνου (ιδιαίτερα του πνεύμονα), στεφανιαίας νόσου, υπέρτασης, εγκεφαλικών επεισοδίων, ενώ ιδιαίτερα εκτεθειμένα στη μόλυνση είναι τα παιδιά.

Στο νερό που πίνουμε υπάρχει μια ανάλογη κατάσταση, ενώ στα τρόφιμα που καταναλώνουμε η κατάσταση είναι τραγική! Από τη μια πλευρά είναι πτωχά έως ανύπαρκτα τα θρεπτικά τους συστατικά και δεν μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές μας ανάγκες και από την άλλη είναι βεβαρημένα με καρκινογόνες ουσίες που εμπεριέχονται στα χημικά λιπάσματα, στα φυτοφάρμακα, στα συντηρητικά, στα εντομοκτόνα, στα βελτιωτικά γεύσεως, στα χρώματα και στις ορμόνες. Ο καθένας μας προσλαμβάνει αναγκαστικά τέσσερα κιλά τοξικά τον χρόνο μέσω της τροφής, ποσότητα που ο οργανισμός δεν μπορεί να επεξεργαστεί ούτε να αποβάλλει, δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα στην υγεία μας και στην ποιότητα της ζωής μας.

Οι κρατικοί φορείς δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να προστατεύσουν αποτελεσματικά το περιβάλλον που καταστρέφεται ούτε να απαγορεύσουν τα καρκινογόνα που χρησιμοποιούνται στις τροφές.

Θα παρακολουθούμε λοιπόν τον οργανισμό μας να καταρρέει ανήμποροι να αντιδράσουμε, περιμένοντας, ίσως, κάποιος άλλος να πάρει την ευθύνη της ζωής μας στα χέρια του;

Μπορούμε να καθαρίσουμε και να ελευθερώσουμε το σώμα μας από την τοξικότητα με ασφαλή τρόπο, να εξουδετερώσουμε τους ιούς, τους μύκητες, τα παράσιτα, τα βακτήρια, τη χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια, το ουρικό οξύ; Μπορούμε να δώσουμε περισσότερο οξυγόνο στα κύτταρά μας, περισσότερη ενέργεια στον οργανισμό μας;

Ασφαλώς ναι!

Η λύση έρχεται από τη φύση.

Μια ομάδα Ιαπώνων γιατρών και βιολόγων με επικεφαλής την Δρ. Kawase Itsuko, μελετώντας τα μυστικά των αιωνόβιων δένδρων και μετά από εργαστηριακές έρευνες 26 χρόνων κατασκεύασε ένα επίθεμα που ονομάστηκε «ΚΙΝΟΤΑΚΑΡΑ», το οποίο τοποθετείται το βράδυ στα πέλματα ενεργοποιώντας ρεφλεξολογικά σημεία. Χρησιμοποιώντας το ΚΙΝΟΤΑΚΑΡΑ κατά την διάρκεια του ύπνου καθαρίζουμε και αναζωογονούμε το σώμα μας με απόλυτα ασφαλή και φυσικό τρόπο. Το ίδιο επίθεμα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με εκπληκτικά αποτελέσματα και τοπικά σε πόνους μέσης, αρθρώσεων, σε αυχενικό, σε φλεγμονές, περιοδοντίτιδες, σε οιδήματα και χτυπήματα Το επίθεμα αυτό αποτελείται από:

Δενδρική ρητίνη: Πρόκειται για ρητινώδη ουσία των δένδρων της οξιάς, της ιαπωνικής κερασιάς και της βελανιδιάς. Αυτό το μίγμα των ουσιών είναι ιδανική θεραπευτική ουσία για πολλές ασθένειες, απορροφά τοξίνες και θρέφει τα εσωτερικά όργανα.

Τουρμαλίνη: Είναι ένα φυσικό ορυκτό που ανεκαλήφθη στη Βραζιλία, το οποίο χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα αρνητικών ιόντων και υπέρυθρη – αβλαβή φυσικά – ακτινοβολία. Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος, αυξάνει την ροή του αίματος, διεγείρει τον υποθάλαμο νευροδιαβιβαστών συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού συστήματος, δραστηριοποιεί τους ενδοκρινείς αδένες, αυξάνει την κατανομή των συστημικών υγρών, καταπολεμά τη βουλιμία, ρυθμίζει το μεταβολισμό, βοηθά στον ύπνο, ρυθμίζει το καρδιαγγειακό σύστημα, σταθεροποιεί την πίεση του αίματος, εξισορροπεί τις συναισθηματικές εντάσεις. Τα αρνητικά ιόντα που περιέχει επίσης βοηθούν στο άσθμα.

Χιτοζάν: Η ουσία αυτή εξάγεται από το κέλυφος ενός κάβουρα. Περιέχει μικρομόρια που βοηθούν να κρατηθεί το σώμα ζεστό, αναζωογονεί το σύστημα, απορροφά λίπος, παγιδεύει τοξίνες, και βαρέα μέταλλα, είναι αντιβακτηριακό, βοηθά στην επούλωση πληγών και φλεγμονών του δέρματος.

Μαργαριταρόσκονη: Βοηθά στην ενεργειακή ισορροπία του σώματος, βελτιώνει την ενεργειακή δραστικότητα, αποβάλλει το στρες, ανακουφίζει τον επώδυνο φάρυγγα, καθαρίζει το δέρμα, αφαιρεί τις πανάδες και τα σημάδια γήρατος του δέρματος.

Πυρίτιο: Περιέχει ιχνοστοιχεία και υψηλής ποιότητας πυρίτιο από το σφουγγάρι saliceus που έχει την ιδιότητα να βελτιώνει την αιματική κυκλοφορία.

Δεξτρίνη: Απορροφά τοξίνες και επιταχύνει την ανταλλαγή του ύδατος μέσα στον οργανισμό

Γλυκολικό οξύ: Φυσικό οξύ από φρούτα που κάνει απολέπιση από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, βοηθά την ενυδάτωση της επιδερμίδας, κάνει χυλίωση βαρέων μετάλλων και είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Οι ευεργετικές επιδράσεις

Με όλες αυτές τις πολύτιμες ιδιότητες δεν είναι λοιπόν καθόλου παράξενο που το το ΚΙΝΟΤΑΚΑΡΑ δρα ιδιαίτερα ευεργετικά στους παρακάτω τομείς και περιπτώσεις:

  • - στο νευρικό σύστημα, καταπραΰνοντας τον εκνευρισμό
  • - στην αποτοξίνωση του οργανισμού
  • - σε ρευματισμούς
  • - σε αρθριτικά
  • - σε πόνους αρθρώσεων και μυών
  • - σε τραυματισμούς και θλάσεις
  • - σε πρηξίματα και κατακράτηση υγρών
  • - σε ημικρανίες
  • - στη βελτίωση του κυκλοφορικού
  • - στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • - στις αϋπνίες
  • - σε ουλίτιδες
  • - σε αυχενικό
  • - σε ιγμορίτιδες
  • - σε φλεβίτιδα
  • - στην ακμή
  • - στην κυτταρίτιδα
  • - στον καθαρισμό και την ανανέωση του δέρματος και σε πολλά ακόμη προβλήματα.

Λόγω παρουσίας μεγάλου αριθμού αρνητικών ιόντων τα οποία δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες, το ΚΙΝΟΤΑΚΑΡΑ έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση.

Όλα τα ανωτέρω ισχύουν, φυσικά, μόνο για το γνήσιο επίθεμα ΚΙΝΟΤΑΚΑΡΑ. Η Δρ. Kawase Itsuko για τις μελέτες της και την ανακάλυψη της σύνθεσης του επιθέματος αυτού, βραβεύτηκε με το βραβείο "Hιgashikuninomiya Commemorative Prize", ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιαπωνίας, ενώ το 2001 έγινε μέλος της Ιαπωνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η συνεργασία με γιατρούς, θεραπευτές και απλούς ανθρώπους που όλοι όμως θα έχουν σαν κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη και το σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή, θα βοηθήσει στη διάδοση του υπέροχου αυτού προϊόντος που πραγματικά αξίζει να γίνει ευρέως γνωστό σε παγκόσμια κλίμακα.

 

 

 

Read 3955 times Last modified on Friday, 16 October 2015 13:51