Coronovirus

Search

Your basket

 x 
Cart empty

Σύνδεση Μέλους

Newsletter

Τι είναι τα προβιοτικά;

Rate this item
(1 Vote)

 

Προβιοτικά ονομάζονται τα ωφέλιμα βακτήρια που δρουν «ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ».

Είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που ζούν κυρίως στην γαστρεντερική οδό και αποφέρουν μεγάλα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό και γενικά στην υγεία. Είναι σημαντικό να διατηρούμε τα ευεργετικά βακτήρια ενεργά και σε υψηλές συγκεντρώσεις.

Γιατί να πάρω προβιοτικά;

Η άμυνα του οργανισμού εξαρτάται κατά 70% από την υγιή κατάσταση της εντερικής χλωρίδας. Μέσα στο σώμα μας, κυρίως στο έντερο, συμβιώνουν μαζί μας 1.000 τρισεκατομμύρια μικροοργανισμοί. Χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: στα φιλικά βακτήρια (προ-βιοτικά που προάγουν τη ζωή) και στα παθογόνα.

Μία υγιής εντερική χλωρίδα δεν έχει καθόλου μύκητες. Πρέπει να έχει λίγα Enterococcus, λίγα Escherichiacoli (E-coli), Bifodobacterien και άφθονα Lactobacillus. Χωρίς αυτά δεν μπορούμε να ζήσουμε για πολύ.

Διότι:

- Παράγουν λιπαρά οξέα, βιταμίνες Β1, Β2, Β6, Β12, φολικό οξύ, Βιοτίνη, Νιασίνη, παντοθενικό οξύ και βιταμίνη Κ.

- Παράγουν μικροβιοκτόνες ουσίες.

- Μπλοκάρουν τις καρκινογόνες ουσίες που παράγουν τα παθογόνα μικρόβια.

- Κρατούν το PH του εντέρου ελαφρώς όξινο, έτσι παρεμποδίζεται η ανάπτυξη όλων των εχθρικών βακτηρίων.

- Έχουν ανταγωνιστική δράση με επικίνδυνα μικρόβια όπως της σαλμονέλας και σιγκέλες.

- Αποτρέπουν δυσκοιλιότητα και διάρροιες.

- Ενισχύουν τη δραστηριότητα των προστατευτικών ενζύμων και μειώνουν εκείνες των επιβλαβών.

- Μειώνουν τη χοληστερόλη, τη δυσανεξία της λακτόζης.

- Προστατεύουν από καρκίνο το παχύ έντερο και το μαστό.

- Αποτρέπουν και θεραπεύουν ασθένειες όπως: άσθμα, νευροδερματίτιδα, αρθραλγίες, δυσανεξίες τροφών, κολπικές μυκητιάσεις.

Η υγιής εντερική χλωρίδα ενισχύεται από ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ και ΕΝΖΥΜΑ. Καταστρέφεται άμεσα με αντιβιοτικά, χημειοθεραπείες.

Τι είναι τα παθογόνα βακτήρια και πως απειλούμε από αυτά;

Υπάρχουν σε αφθονία στο περιβάλλον. Εισέρχονται στο σώμα με τις τροφές, τον αέρα, το νερό και την επαφή με διάφορα αντικείμενα. Η είσοδός τους είναι αναπόφευκτη. Η εγκατάσταση και η ανάπτυξη τους εξαρτάται από την αντίσταση των φιλικών βακτηρίων και του αμυντικού συστήματος.

Παθογόνα κολοβακτηρίδια

E-COLi-VARIANTENENTEROBACTERIACEAE, PROTEUSKIBSIELLA, ENTEROBACTER: Παράγουν τοξίνες αλλεργιογόνες και καρκινογόνες ουσίες. Προκαλούν διάρροιες, πνευμονία, ουρολοιμώξεις, σηψαιμία, μηνιγγίτιδα, κ.α.

STAPHYLOCOCUS, STREPTOCOCCUS, PSEYDOMONAS, ΒΑΚΙΛΟΙ: Προκαλούν ακμή, αποστήματα, αμυγδαλίτιδα, οστρακιά, ενδοκαρδίτιδα, επιμολύνσεις τραυμάτων. Καρκίνο παχέος εντέρου, καρκίνο μαστού, γάγγραινα, τέτανο, τροφική δηλητηρίαση.

CANDIDA: Υπεύθυνη για δερματικές αλλεργίες, έκζεμα, νευροδερματίτιδα, αρθρίτιδα, ρευματικά ενοχλήματα, άσθμα, χρόνια βρογχίτιδα.

Βλάπτει το συκώτι, τα νεφρά , το έντερο, το νευρικό σύστημα. Προκαλεί υπερ-κινητικότητα, διέγερση, κόπωση, υπνηλία, μείωση συγκέντρωσης, κατάθλιψη, ευερεθιστικότητα, διάθεση για τσακωμό, κολπίτιδα, τοξικά αέρια που φουσκώνουν την κοιλιά, δύσοσμα κόπρανα που κολλούν στη λεκάνη.

Συνειδητοποιώντας τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν τα παθογόνα μικρόβια, αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα καθημερινής πρόσληψης Ζ Ω Ν Τ Α Ν Ω Ν   Π Ρ Ο Β Ι Ο Τ Ι Κ Ω Ν συντηρημένα μέσα σε επιλεγμένα αντιοξειδωτικά βότανα με θεραπευτικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα τα θρέφουν και θα τα διατηρούν στη ζωή. Όχι σε χάπια και σκόνες, είναι νεκρά.

 

Τα προβιοτικά VitaBiosa είναι ένα “ζωντανό” προϊόν σε υγρή μορφή που περιέχει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια προβιοτικά βακτήρια ανά ml.

 

Read 5903 times Last modified on Tuesday, 14 October 2014 05:52