Coronovirus

Αναζήτηση

Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Μέλους

Newsletter

GOJI ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ- ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Goji είναι φρούτο, γνωστό από πολλούς αιώνες στην Ταϊτή και την Ασία για τα πολλά οφέλη που προσφέρει στην υγεία. Είναι πρώτο με διαφορά στον κατάλογο των θεραπευτικών υπερτροφών. Χάρη στη σύστασή του, προστατεύει το συκώτι, δυναμώνει τα νεφρά, δυναμώνει την όραση, βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία, ενισχύει τη γονιμότητα και το ανοσοποιητικό σύστημα. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και προωθεί τη μακροζωία!

Ένας δυτικός γιατρός ανακάλυψε και μελέτησε τις ιδιότητες του Goji. Λένε ότι οι κοινωνίες που χρησιμοποιούσαν συστηματικά το Goji, είχαν καλή υγεία, μακροζωία, δεν είχαν άσπρα μαλλιά και δεν έχαναν ποτέ τα δόντια τους. Ο μύθος λέει ότι ο κινέζος Li Qing Yuen, έζησε από το 1678 έως το ... 1930 και έφτασε στην ηλικία των ... 252 χρόνων! Η διατροφή του αποτελούνταν κυρίως από το Goji. Η ιστορία του Li Qing Yuen, γνωστή από ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο σε δημοσίευση του διάσημου περιοδικού National Geographic το 1930, αν και μύθος δείχνει την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι το Goji μπορεί να παρατείνει σημαντικά τη ζωή. ΤΟ GOJI ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ!

Οι 4 λόγοι που το κάνουν να ξεχωρίζει:

1. Το Goji είναι η τροφή με τη μεγαλύτερη ζωτική ενέργεια!

Κλίμακα Bovis και Goji

Ο δείκτης ζωτικής ενέργειας ή αλλιώς κλίμακα Bovis, αναπτύχθηκε από το Γάλλο φυσικό Antoine Bovis, για τη μέτρηση της θετικής ή της αρνητικής ενέργειας μιας ουσίας. Για τους ζωντανούς οργανισμούς πρέπει να βρίσκεται στις 6.500 μονάδες Bovis και άνω. Από 0 έως 6.500 είναι αρνητική ενέργεια, ενώ πάνω από 6.500 γίνεται σταδιακά θετική ενέργεια. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μακροπρόθεσμα κάτω από τις 6.500 μονάδες. Το επιθυμητό επίπεδο ζωτικής ενέργειας για τον άνθρωπο είναι 8.000 έως 10.000 Bovis. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μία άμεση συσχέτιση μεταξύ της κλίμακας Bovis και την κατεύθυνση της περιστροφής των ηλεκτρονίων σε ένα άτομο ή μόριο. Άτομα που βρίσκονται κάτω από 6.500 Bovis τα ηλεκτρόνιά τους περιστρέφονται προς τα δεξιά. Όταν είναι πάνω από 6.500 τα ηλεκτρόνιά τους περιστρέφονται αριστερά. Το DNA των κυττάρων μας είναι αριστερόστροφο. Σε αντίθεση, τα καρκινικά κύτταρα είναι δεξιόστροφα.

Ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται ζωτική ενέργεια, την οποία παίρνει από τις τροφές που καταναλώνει. Κάθε τροφή έχει δική της ποσότητα ζωτικής ενέργειας. Όσο μεγαλύτερη είναι τόσο πιο ωφέλιμη είναι για την υγεία μας. Παρακάτω 5 τροφές με τη μεγαλύτερη ζωτική ενέργεια σε μονάδες bovis.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑΣ BOVIS

ΝΟΝΙ...........................................................

17.000 μονάδες

  1. .................................................

24.000 μονάδες

XANGO........................................................

53.000 μονάδες

  1. ..................................................

54.000 μονάδες

GOJI..........................................................

355.000 μονάδες

Το Goji έχει την υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις τροφές στον πλανήτη και έχει πολυάριθμα οφέλη στην υγεία!

Ενδείξεις υγείας του ανθρώπου βάσει της κλίμακας Bovis

Από 8.000 έως 10.000 Bovis ο άνθρωπος έχει καλή υγεία.

6.500 Bovis είναι κουρασμένος με χαμηλή ενέργεια

6.000 Bovis είναι το χαμηλότερο όριο. Κάτω από αυτό το σημείο θα εκδηλωθεί αρρώστια.

9.000 Bovis και πάνω ο άνθρωπος έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να θεραπεύσει άλλους ανθρώπους χρησιμοποιώντας τα χέρια του.

 

2. Το Goji θεωρείται η πιο θρεπτική τροφή του πλανήτη

 

Έχει διαπιστωθεί ότι το Goji περιέχει τεράστια ποσότητα θρεπτικών ουσιών, όπως:

• Βιταμίνη C (500 φορές περισσότερη ανά ουγκιά από τα πορτοκάλια).

• Είναι η πλουσιότερη πηγή καροτινοειδών από όλες τις γνωστές τροφές μέχρι σήμερα.

• Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και Βιταμίνη Ε (οι βιταμίνες αυτές βρίσκονται σπάνια στα φρούτα).

• Περιέχει 18 αμινοξέα (6 φορές περισσότερα από τη γύρη μελισσών) συμπεριλαμβανομένων και των 8 απαραίτητων αμινοξέων. Το Goji είναι πλήρης τροφή και περιέχει πάνω από 10% πρωτεΐνη.

• Περισσότερη β-καροτίνη από τα καρότα!

• Περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι.

• Περιέχει 1.600 mg κάλιο (4 φορές περισσότερο από τις μπανάνες).

• Είναι πλούσια πηγή σε L-γλουταμίνη και L-αργινίνη, δύο αμινοξέα που συνεργάζονται μεταξύ τους για να ενισχύσουν τα επίπεδα της αυξητικής ορμόνης

• 21 ιχνοστοιχεία και μέταλλα

• 8 πολυσακχαρίτες και 6 μονοσακχαρίτες. Οι πολυσακχαρίτες του Goji έχουν μία χημική δομή παρόμοια με τις ουσίες που βρέθηκαν στην Echinacea και μανιτάρια maitake, βότανα γνωστά για την ικανότητά τους να υποστηρίζουν ένα υγειές ανοσοποιητικό σύστημα.

• Περιέχει φυτικές ίνες, που ο συνδυασμός τους με τους πολυσακχαρίτες υποστηρίζουν φυσικά την ανάπτυξη των ωφέλιμων εντερικών βακτηρίων, γνωστά ως προβιοτικά.

• Περιέχει 5 ακόρεστα λιπαρά οξέα (Ω-3, Ω-6, Beta-sitosterol, phytosterols)

• 5 καροτινοειδή, συμπεριλαμβανομένης της β-καροτίνης και ξεαξανθίνης, της λουτεΐνης, lycopene και του β-cryptoxanthin, xanthophyll.

• Περιέχει πολλές φαινολικές ουσίες

• Το Goji είναι πλούσια πηγή σεληνίου (προστατεύει τα κύτταρα από την οξείδωση, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης κάποιων μορφών καρκίνου. Δρα στο έκζεμα και τη μυϊκή ατροφία) και γερμανίου (διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και τονώνει τις ρίζες των μαλλιών). Οι ουσίες αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί σε κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με καρκίνο.

Έχει χορηγηθεί σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία. Τα συστατικά του Goji παρέχουν σημαντική προστασία στο συκώτι.

Οι θρεπτικές ουσίες που λαμβάνει κανείς στο Goji στην φυσική τους μορφή, βελτιώνουν τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων μέχρι 300% και καθιστούν δύσκολο για οποιονδήποτε το χρησιμοποιεί να αρρωστήσει από γρίπη και άλλους ιούς που βαραίνουν τον αέρα και το νερό.

3. Το Goji είναι η πιο πλούσια αντιοξειδωτική τροφή που μπορούμε να φάμε στη φυσική της μορφή

Σύγκριση της αντιοξειδωτικής δύναμης του Goji σε σχέση με άλλες τροφές.

Το υπουργείο γεωργίας των ΗΠΑ έχει θεσπίσει την κλίμακα ORAC η οποία μετρά την αντιοξειδωτική δύναμη ενάντια στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών. Μετράει την ποσότητα των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν στις τροφές ανά 100gr.

   ΚΛΙΜΑΚΑ ORAC

              

ΚΛΙΜΑΚΑ ORAC

ΜΟΝΑΔΕΣ ORAC

ΚΛΙΜΑΚΑ ORAC

ΜΟΝΑΔΕΣ ORAC

Μπανάνα

210

Δαμάσκηνα

949

Μελιτζάνα

390

Λαχανάκια Βρυξελών

980

Καλαμπόκι

400

Σμέουρα

1.220

Κρεμμύδι

450

Σπανάκι

1.260

Γκρέιπφρουτ

483

Φράουλες

1.540

Ακτινίδια

602

Νόνι

1.556

Κεράσια

670

Granberry

1.750

Κόκκινη πιπεριά

710

Κατσαρό λάχανο

1.770

Κόκκινα σταφύλια

739

Μαύρα μούρα (Blackberries)

2.036

Πορτοκάλια

750

Μύρτιλα (Blueberries)

2.400

Παντζάρι

840

Σταφίδες

2.830

Μπρόκολο

890

Ρόδια

3.307

Φύτρα Αlfalfa

930

Δαμάσκηνα (prunes)

5.770

   

Goji

25.300

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα αντιοξειδωτικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνουν την αντοχή του ανθρώπου στις ασθένειες

Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες γνωστές αντιοξειδωτικές τροφές, το Goji έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, στις 25.300 μονάδες Orac.

Το πλέον αποτελεσματικό φυσικό αντιοξειδωτικό για την προώθηση της υγείας και την δύναμη το ανοσοποιητικού συστήματος. Πάρτε τα αντιοξειδωτικά σας με φυσικό τρόπο μέσω της τροφής και καταπολεμήστε αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες!

Οι περισσότεροι καρκίνοι σχετίζονται με τις ζημιές που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στην κυτταρική δομή του DNA των κυττάρων.

Το Goji είναι από τις ελάχιστες υπερτροφές (θεραπευτικές τροφές) που μπορούμε να φάμε στην απόλυτα φυσική τους τροφή

Το Goji είναι από τη φύση του νόστιμο και δεν χρειάζεται πρόσθετη επεξεργασία γλύκανσης όπως γίνεται με άλλες τροφές που βράζονται επί ένα λεπτό με ζάχαρη ή σιρόπι γλυκόζης για να βελτιωθεί η γεύση τους. Κατά το βρασμό καταστρέφονται τα ένζυμα και μειώνονται άλλα πολύτιμα συστατικά. Στο Goji παίρνουμε αναλλοίωτα όλα τα ωφέλιμα συστατικά του γιατί δεν υφίσταται επεξεργασία.

Επιστημονικοί ερευνητές από μεγάλα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο έχουν ερευνήσει και επιβεβαιώσει τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας το Goji. Οι έρευνες έχουν εστιαστεί στη μοναδική δομή των μορίων πολυσακχαριτών του Goji. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερες από 80 μελέτες και έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά υγείας.

Σύμφωνα με τις έρευνες αυτές το Goji:

• Έχει ισχυρότατες αντιγηραντικές ιδιότητες.

• Αναπτύσσει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή καλύτερη αντίσταση στις ασθένειες.

• Ανήκει στις τροφές που παρέχουν πρόληψη κατά του καρκίνου.

• Βοηθά την αποκατάσταση και επισκευή του DNA.

• Αυξάνει και βελτιώνει την όρασή σας.

• Ενδυναμώνει και προστατεύει το συκώτι και τα νεφρά.

• Εξισορροπεί την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

• Προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα.

• Μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια.

• Βοηθάει στην απώλεια βάρους.

• Μειώνει τη βουλιμία.

• Αυξάνει την καύση του λίπους.

• Δυναμώνει τα μαλλιά και τα προστατεύει από το άσπρισμα.

• Αναζωογονεί το μυαλό και το σώμα.

• Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

• Έχει σπουδαίες αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

• Αυξάνει την λίμπιντο και τη σεξουαλική ικανότητα σε άνδρες και γυναίκες.

• Βελτιώνει την αθλητική απόδοση.

Το Goji είναι η μόνη τροφή που χάρη στη σύσταση της δίνει τη δυνατότητα στον οργανισμό να αυξήσει την παραγωγή των 191 αμινοξέων που χρειάζεται το σώμα για να παράγει με απόλυτα φυσικό και ασφαλή τρόπο την ανθρώπινη αυξητική ορμόνη (hGH) σωματοτροπίνη.

Η hGH υπάρχει εκ φύσεως στο σώμα όταν είμαστε παιδιά και επιτρέπει να αναπτυχτούν και να επιμηκυνθούν τα οστά, οι μύες και τα όργανα και οι θρεπτικές ουσίες που τρώμε να χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και όχι για την αποθήκευση λίπους. Με την πάροδο του χρόνου η hGH τείνει να εξαφανιστεί. Το Goji βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή της και επωφελούμαστε από τα ευεργετήματα που προκαλεί, τα οποία είναι τα εξής:

Χτυπητή βελτίωση στην υγεία, στο επίπεδο ενέργειας, στο αίσθημα ευεξίας.

Επίσης:

• Νεανικό και σφριγηλό δέρμα

• Δυνατότερα κόκαλα

• Αύξηση μυϊκής μάζας

• Σταδιακή απώλεια σωματικού λίπους (μετά από 6 μήνες)

• Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

• Αναδημιουργία και επούλωση ιστού των πληγών.

• Υψηλότερο επίπεδο ενέργειας.

• Αυξημένη σεξουαλική απόδοση.

• Βελτίωση της λειτουργίας των νεφρών, του συκωτιού, της σπλήνας και άλλων οργάνων.

• Χαμηλότερη πίεση αίματος.

• Χαμηλότερη χοληστερίνη

• Λιγότερες ρυτίδες.

• Εξάλειψη κυτταρίτιδας.

• Οξύτερη όραση.

• Βελτιωμένη διάθεση.

• Καλύτερη μνήμη.

Γι’ αυτούς τους λόγους αξίζει να συμπεριλάβετε το Goji στη διατροφή σας!

Δοσολογία

30 ml (2 κουταλιές της σούπας) την ημέρα, αδιάλυτο ή διαλυμένο σε ένα ποτήρι χυμό φρούτων. Εκτός αν έχει συστήσει διαφορετικά ο γιατρός ή ο θεραπευτής σας. Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο για 15 ημέρες.

Συνιστάται να πίνετε τον χυμό Goji πριν από το πρόγευμα.

 

Διαβάστηκε 2470 φορές