Coronovirus

Αναζήτηση

Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Μέλους

Newsletter

Αλλεργίες την άνοιξη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

allergies healthboutique

Η άνοιξη είναι η εποχή του ήλιου και της καλής διάθεσης. Εκτός, όμως, από όσα όμορφα μας φέρνει για πολλούς ανθρώπους σημαίνει και επίσκεψη από τα ενοχλητικά συμπτώματα αλλεργιών.

Οι αλλεργίες της άνοιξης οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι αυτή την εποχή απελευθερώνεται η γύρη από τα δέντρα και τα λουλούδια κι έτσι πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας, με μπούκωμα στη μύτη, φτέρνισμα και συχνά συμπτώματα στα μάτια, όπως κοκκίνισμα, φαγούρα και δάκρυα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε άτομα που τα αλλεργιογόνα μπορεί να προκαλέσουν άσθμα, με δυσκολία στην αναπνοή και έντονο βήχα.

Όταν οι μικροσκοπικοί κόκκοι γύρης μπουν στο εσωτερικό της μύτης ενός ανθρώπου που εμφανίζει αλλεργία, το ανοσοποιητικό του σύστημα αντιδρά καθώς θεωρεί τη γύρη ως «εισβολέα» και απελευθερώνει αντισώματα. Τα αντισώματα επιτίθενται στα αλλεργιογόνα και έτσι εκλύονται χημικές ουσίες που ονομάζονται ισταμίνες στο αίμα. Αυτές είναι που πυροδοτούν συμπτώματα, όπως καταρροή στη μύτη, φαγούρα στα μάτια και όλα τα άλλα συμπτώματα της αλλεργίας.

 

Πώς αντιμετωπίζω τις αλλεργίες;

Για να αντιμετωπίσουμε τις αλλεργίες πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε πού οφείλονται. Οι αιτίες των αλλεργιών είναι:

 

1. Αυξημένη συγκέντρωση τοξινών

Αντιβιοτικά, συντηρητικά, ακτινοβολίες, τοξικές ενώσεις, η διατροφή μας και άλλοι παράγοντες αυξάνουν τη συγκέντρωσή τους στο σώμα μας και κλονίζουν τις βάσεις για ομαλή λειτουργία του.

 

2. Υψηλή συγκέντρωση παθογόνων μικροβίων στο γαστρεντερικό μας σύστημα.

Η είσοδός τους είναι αναπόφευκτη. Υπάρχουν σε αφθονία στο περιβάλλον. Εισέρχονται στο σώμα με τις τροφές, τον αέρα, το νερό και την επαφή με διάφορα αντικείμενα και εγκαθιστόνται στο έντερό μας εκκρίνοντας αλλεργιογόνες ουσίες. Η εγκατάσταση και η ανάπτυξη τους εξαρτάται από την αντίσταση των φιλικών βακτηρίων (προβιοτικών) και του αμυντικού μας συστήματος.

 

3. Έλλειψη ενζύμων

Tα χαμηλά ενζυμικά επίπεδα είναι η κύρια αιτία όλων σχεδόν των ασθενειών και της πρόωρης γήρανσης. Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε «χάνουν» σημαντική ποσότητα ενζύμων, βιταμινών, και φυτοχημικών λόγω χημικής επεξεργασίας και συντήρησης και τεχνητών επεμβάσεων στην καλλιέργεια των γεωργικών προϊόντων. Τα πρώτα συμπτώματα είναι κούραση, απώλεια συγκέντρωσης, ευαισθησία στη μόλυνση (αλλεργίες), δερματικά προβλήματα, προβλήματα πέψης, αϋπνία, παχυσαρκία κ.α.

Με βάση αυτές τις αιτίες, ο τρόπος αντιμετώπισης των αλλεργιών είναι:

1. Αποτοξίνωση

2. Καθαρισμός εντέρου

3. Λήψη προβιοτικών.

4. Λήψη επαρκούς ποσότητας ενζύμων.

Συμβουλές πρόληψης

Μέχρι να απαλλαγείτε από τις αιτίες που προκαλούν τις αλλεργίες ακολουθώντας τα παραπάνω, είναι καλό να ακολουθείτε κάποιες συμβουλές προκειμένου να μη βιώνετε τα ενοχλητικά συμπτώματα των αλλεργιών.

1. Να φοράτε γυαλιά όταν βγαίνετε έξω.

2. Να έχετε κλειστά τα παράθυρα του αυτοκινήτου στην εξοχή.

3. Να διαλέξετε για τις διακοπές του Πάσχα ένα ξηρό μέρος (αναφερόμαστε στο Πάσχα του 2021...)

4. Να πλένετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο όταν επιστρέφετε απέξω.

5. Να κρατάτε τα παράθυρα του σπιτιού κλειστά όταν φυσάει.

6. Να χρησιμοποιείτε air-condition τις μέρες με υψηλά επίπεδα γύρης.

7. Να απορροφάτε τακτικά τη σκόνη του σπιτιού με ηλεκτρική σκούπα.

8. Εάν υπάρχει γκαζόν στον κήπο σας, να είναι καλά κουρεμένο.

9. Να ακολουθείτε τις οδηγίες του γιατρού σας για τη θεραπεία σας.

10.Όταν πηγαίνετε κάπου, καλό είναι να έχετε μαζί σας, ένα σφραγιστό μπουκάλι Φρέσκο Χυμό Κουρκουμά. Λειτουργεί σαν φυσική "κορτιζόνη" και σταματά πολύ γρήγορα τα συμπτώματα! Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα!

Διαβάστηκε 2180 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 17:21