Coronovirus

Αναζήτηση

Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Μέλους

Newsletter

ΕκτύπωσηEmail

Policosanol

Μειώνει και μπλοκάρει φυσικά τα επίπεδα χοληστερόλης
Τιμή:
22,00 €
Περιγραφή

Policosanol 10mg 60 Softgels

  • Μειώνει και μπλοκάρει φυσικά τα επίπεδα χοληστερόλης
  • Προωθεί την καρδιακή και κυκλοφορική υγεία
  • Βοηθά στην διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης
  • Περισσότερο αποτελεσματικό και πολύ πιο ασφαλές από τα αντίστοιχα φάρμακα κατά της χοληστερόλης
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο και τα άκρα

Τι είναι το Policosanol;

Το Policosanol είναι ένα από τα πιο υποσχόμενα συμπληρώματα διατροφής στην πρόσφατη ιστορία. Είναι ένας συνδυασμός λιπαρών αλκοολών μακράς αλυσίδας (καμία βιολογική ομοιότητα με αιθανόλη) που απομονώνονται και εξευγενίζονται από κερί ρυζιού. Η Octacosanol είναι η πιο σημαντική από αυτές τις απομονωμένες αλκοόλες, ακολουθούμενη από άλλες επτά εξέχουσες υψηλές αλειφατικές (δομή ανοικτής αλυσίδας) αλκοόλες. Αυτό το μοναδικό εκχύλισμα μελετήθηκε αρχικά στην Κούβα ως παράγοντας μείωσης της χοληστερόλης και είναι εγκεκριμένη θεραπεία για την υψηλή χοληστερόλη σε περίπου 24 χώρες.

Πώς λειτουργεί;

Το Policosanol φαίνεται να επιβραδύνει τη σύνθεση της χοληστερόλης στο ήπαρ και αυξάνει την ηπατική επαναπορρόφηση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL). Το Policosanol έχει επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL).

Το υψηλό επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα, αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων υγείας όπως οι καρδιακές παθήσεις. Υπάρχουν πέντε τύποι χοληστερόλης, αλλά είναι η HDL και η LDL χοληστερόλη που εξετάζουμε στην εκτίμηση του δυναμικού για τη νόσο.

Η HDL, που αναφέρεται ως "καλή" χοληστερόλη, έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει τη συσσωρευμένη χοληστερόλη από τις αρτηρίες και να βοηθήσει στην απομάκρυνση της από το σώμα. Η LDL, η «κακή» χοληστερόλη, συνδέεται με την καρδιακή νόσο και εμπλέκεται στη συσσώρευση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών γνωστή ως αθηροσκλήρωση ή "σκλήρυνση των αρτηριών". Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα χαμηλά επίπεδα HDL είναι ένα ισχυρό προγνωστικό της καρδιαγγειακής νόσου.

Μια από τις σημαντικές δράσεις του Policosanol είναι να μειωθεί η αφθονία των κυττάρων στα τοιχώματα των αρτηριών με αναστολή της οξείδωσης της LDL. Η οξειδωμένη LDL είναι επικίνδυνη. Προάγει την καταστροφή των αιμοφόρων αγγείων, με τη δημιουργία μιας χρόνιας φλεγμονώδους απόκρισης. Η οξειδωμένη LDL μπορεί επίσης να προκαλέσει μεταλλοπρωτεϊνάση των ενζύμων. Αυτά τα ένζυμα προάγουν την καταστροφή των αιμοφόρων αγγείων, εν μέρει με την παρεμπόδιση της προστατευτικής επίδρασης της HDL. Οι υγιείς αρτηρίες είναι επενδεδυμένες με ένα ομαλό στρώμα κυττάρων που επιτρέπουν στο αίμα να περάσει χωρίς αντίσταση. Οι ανθυγιεινές αρτηρίες κυριεύονται με κύτταρα, προκαλώντας περιορισμένη διέλευση του αίματος και τελικά αποκλεισμό που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή.

Γιατί πρέπει να πάρετε Policosanol;

Χοληστερόλη: Μια μελέτη συνέκρινε μια δόση 5 mg Policosanol με εκείνη της σιμβαστατίνης, για περίοδο άνω των 8- εβδομάδων. Το Policosanol μείωσε την LDL χοληστερόλη κατά 21,1%, η σιμβαστατίνη κατά 26%. Μια άλλη συγκριτική μελέτη έδειξε ότι 20 mg Policosanol μείωσε τη συσσώρευση αιμοπεταλίων τόσο αποτελεσματικά όσο 100 mg ασπιρίνης.

Καρδιακή και καρδιαγγειακή υγεία: Το Policosanol μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο και τα άκρα όταν αυτή η κυκλοφορία μειώνεται από την πλάκα. Βελτιώνει την αερόβια ικανότητα, την απόδοση στο διάδρομο και μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει την σεξουαλική ζωή των καρδιαγγειακών ασθενών. Σε αντίθεση με τα φάρμακα, είναι αξιοσημείωτα ελεύθερο από παρενέργειες.

Αθηροσκλήρωση: Το Policosanol είναι επίσης αποτελεσματικό στην διαλείπουσα χωλότητα, μια συνέπεια της αθηροσκλήρωσης, μειώνοντας τα συμπτώματα κατά το ήμισυ.

Πόσο θα πρέπει να λαμβάνω;

Υπάρχουν πολλές κλινικές μελέτες σχετικά με Policosanol που περιλαμβάνουν πάνω από 30.000 άτομα. Η αποτελεσματικότητα του Policosanol είναι δοσοεξαρτώμενη. Για μερικούς ανθρώπους, 5 mg την ημέρα είναι επαρκή. Με δόση 10 mg την ημέρα γενικά θα έχετε χαμηλότερη LDL χοληστερόλη κατά 20-25% μετά από 6 έως 8 εβδομάδες, και με δόση 20 mg θα μειωθεί κατά 25-30%. Ταυτόχρονα, τα "καλά" επίπεδα χοληστερόλης HDL αυξάνονται κατά 15 έως 25%, βελτιώνοντας σημαντικά την αναλογία HDL/LDL.

Τρόπος χρήσης

Δοσολογία

Για ενήλικες: πάρτε μία (1) κάψουλα μία με δύο φορές την ημέρα, κατά προτίμηση με το γεύμα.

Προειδοποίηση: Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν από τη χρήση αυτού του προϊόντος. ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Αποθηκεύστε σε δροσερό, ξηρό μέρος. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν εάν η σφραγίδα ασφαλείας στο μπουκάλι είναι σπασμένη.

 

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.