Αναζήτηση

Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Μέλους

Newsletter

ΕκτύπωσηEmail

Kava Kava

Ένα φυσικό ηρεμιστικό και ενισχυτικό του ύπνου
KAVA KAVA 250mg 60 Κάψουλες

Καλέστε για τιμή

Τιμή:
Περιγραφή

Περιγραφή

Ένα φυσικό ηρεμιστικό και ενισχυτικό του ύπνου

• Αποτελεσματικό ως παυσίπονο

• Ασφαλές μη εθιστικό φυσικό φάρμακο κατά του άγχους

• Λειτουργεί ως μυοχαλαρωτικό

• Βοηθά στην ανακούφιση από κράμπες που οφείλονται σε σπασμούς

Τι είναι το Kava Kava;

Το Kava Kava είναι ένα βότανο που φύεται στα νησιά του Νοτίου Ειρηνικού. Ουσίες που λαμβάνονται από τη ρίζα του έχουν χρησιμοποιηθεί σε ορισμένους πολιτισμούς για την ανακούφιση του στρες, του άγχους, της έντασης, της αϋπνίας και των προβλημάτων της εμμηνόπαυσης. Το επιστημονικό του όνομα είναι Pipermethysticum. Επίσης ονομάζεται μεθυστικό πιπέρι, rauschpfeffer, τόνγκα και yangona.

Στη ρίζα kava έχουν απομονωθεί πολλά στοιχεία ριζωμάτων καθώς και λακτόνες. Από τις δεκαπέντε λακτόνες που έχουν απομονωθεί στο κάβα, υπάρχουν έξι βασικές λακτόνες (καβαλακτόνες) που είναι γνωστό ότι έχουν ψυχοτρόπο δράση: Οι kawain, methysticin, demethoxy-yangonin, dihydrokawain, dihydomethysicin και yongonin. Όλες οι καβαλακτόνες είναι δραστικές, αν και οι λιποδιαλυτές καβαλακτόνες που προέρχονται από τις ρητίνες του kava έχουν την μεγαλύτερη επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Το Κάβα έχει επίσης άμεση επίπτωση στην μυϊκή ένταση παρόμοια με τα ηρεμιστικά. Η δραστηριότητα του ριζώματος kava συνδέεται με πολλές pyronesarylethylene που έχουν παρόμοια δομή με το myristicin, το οποίο βρίσκεται στο μοσχοκάρυδο.

Ποια είναι η χρήση του Kava Kava;

Το Kava Kava χρησιμοποιείται κυρίως ως φυσικό ηρεμιστικό και ενισχυτικό του ύπνου. Οι βοτανολόγοι το χρησιμοποιούσαν ανέκαθεν ως θεραπεία για τη νευρικότητα και την αϋπνία. Το Kava Kava είναι ένα αποτελεσματικό μυοχαλαρωτικό που μπορεί να προκαλέσει την αίσθηση της χαλάρωσης, της ειρήνης και της ικανοποίησης, μαζί με όξυνση των αισθήσεων. Ως ενισχυτής του ύπνου, προωθεί ένα βαθύ και ξεκούραστο ύπνο. Είναι, επίσης, μια μυοχαλαρωτική ουσία που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από κράμπες που οφείλονται σε σπασμούς.

Στη Γερμανία, το Kava Kava χρησιμοποιείται ως ένα μη συνταγογραφούμενο φάρμακο για τη μείωση του άγχους. Το Κάβα άρχισε να αναφέρεται στα επιστημονικά αρχεία για πρώτη φορά το 1886 και από τότε κερδίζει σε δημοτικότητα για τα χαλαρωτικά του αποτελέσματα.

Το Kava είναι επίσης αποτελεσματικό ως παυσίπονο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για ασπιρίνη, acetaminophen και ιβουπροφαίνη.

Τι υποστηρίζουν οι επιστημονικές μελέτες για το Kava Kava;

Πρόσφατες κλινικές μελέτες έδειξαν ότι το βότανο κάβα είναι ένα ασφαλές μη εθιστικό φάρμακο κατά του άγχους, και εξίσου αποτελεσματικό με συνταγογραφούμενα φάρμακα κατά του άγχους που περιέχουν βενζοδιαζεπίνες, όπως το Valium. Ενώ οι βενζοδιαζεπίνες έχουν την τάση να προκαλούν λήθαργο και διανοητική ανεπάρκεια, το kava έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη συγκέντρωση, τη μνήμη, και το χρόνο αντίδρασης σε άτομα που υποφέρουν από άγχος. Το Κάβα έχει κλινικά αποδειχθεί ως ένα μέσο για την επίτευξη μιας κατάστασης χαλάρωσης χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Το Kava είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά βότανα. Φαρμακολογικές μελέτες δείχνουν ότι τα ενεργά συστατικά του Kava Kava, οι καβαλακτόνες, παράγουν σωματική και ψυχική χαλάρωση και ένα αίσθημα ευεξίας. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την αγωγή παθήσεων του ουροποιογεννητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της κολπίτιδας, της γονόρροιας και των κραμπών της εμμηνόρροιας. Το Kava είναι διουρητικό και αντιφλεγμονώδες, κατά συνέπεια χρήσιμο για την ουρική αρθρίτιδα, τους ρευματισμούς, τη βρογχική συμφόρηση, τη κυστίτιδα και τον προστάτη. Είναι αποτελεσματικό ως τοπικό αναισθητικό και παυσίπονο, όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά ως αλοιφή. Η χαλαρή κατάσταση και η όξυνση των αισθήσεων μπορεί επίσης να έχει αφροδισιακό αποτέλεσμα.

Προειδοποίηση

Μην το χρησιμοποιείτε αν είστε έγκυος, θηλάζετε ή κατά τη διάρκεια θεραπείας για την κατάθλιψη. Το Kava Kava μπορεί να αυξήσει την επίδραση του αλκοόλ και ορισμένων φάρμακων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης οπότε δεν πρέπει να προσλαμβάνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Η υπερβολική χρήση μπορεί να επηρεάσει το ήπαρ.

 

Συστατικά

Serving Size: 1 Capsule
Servings per Container: 60

Amount per Serving:
• Kava Kava Extract (Piper methysticum) (Root) 500 mg
(From 25 mg of a 20:1 Extract, Standardized to contain min. 30% Kavalactones)

Other Ingredients: Cellulose, Gelatin (capsule), Maltodextrin, Magnesium Stearate (vegetable source) and Silica.

 

Οδηγίες χρήσης

Οδηγίες χρήσης:

Μία κάψουλα την ημέρα μαζί με το γεύμα.

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.

Σχετικά Προϊόντα...