Αναζήτηση

Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Μέλους

Newsletter

ΕκτύπωσηEmail

Φυσική μελατονίνη σε υγρή μορφή

Η μελατονίνη είναι μία ορμόνη που ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού.

Το προϊόν είναι σε έλλειψηΚαλέστε για τιμή

Τιμή:
Περιγραφή

Περιγραφή

Σε πολλές μελέτες, η Μελατονίνη έδειξε ότι:

• Αντιμετωπίζει την αϋπνία
• Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
• Καταπολεμάει τα συμπτώματα του jet lag
• Καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης
• Ανακουφίζει τα συμπτώματα της ΕΣΔ (Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή)
• Μειώνει την οφθαλμική πίεση
• Βοηθάει στην πρόληψη της νόσου του Πάρκινσον


Τι είναι η μελατονίνη και από πού προέρχεται


Η μελατονίνη είναι μία ορμόνη που ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού. Παράγεται από την επίφυση, που βρίσκεται στον εγκέφαλο. Η μελατονίνη βοηθάει στη ρύθμιση του ύπνου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επίφυση του εγκεφάλου παράγει τον νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη, αλλά τη νύχτα η επίφυση σταματά την παραγωγή της σεροτονίνης και παράγει τη μελατονίνη. Η παραγωγή μελατονίνης βοηθάει στον ύπνο.


Γιατί να πάρετε Μελατονίνη;


• Αϋπνία: Η δυνατότητα να κοιμηθείτε και να παραμείνετε κοιμισμένοι ωθείται από τα συμπληρώματα μελατονίνης. Ορισμένες μελέτες σε νεαρά άτομα καθώς και σε ηλικιωμένους ενήλικες έχουν δείξει ότι η λήψη μιας μικρής ποσότητας μελατονίνης πριν τον ύπνο βοηθάει να επιταχύνει τον ύπνο και να βελτιώσει την ποιότητά του. Τα οφέλη αυτά παρατηρήθηκαν σε άτομα που έπασχαν από αϋπνίες καθώς και σε άτομα που παρουσίαζαν περιστασιακά προβλήματα ύπνου.
• Προβλήματα ύπνου που προκαλούνται από τον πόνο ή το στρες: Συχνές αφυπνίσεις τις νυκτερινές ώρες μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα του χρόνιου πόνου ή του στρες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η μελατονίνη μπορεί να βοηθήσει με την ενθάρρυνση υγιέστερου ύπνου.
• Jet lag: Εάν εργάζεστε σε νυκτερινή υπηρεσία ή ταξιδεύετε σε χώρες με διαφορετική ζώνη ώρας, η μελατονίνη μπορεί να βοηθήσει το σώμα να ξεπεράσει κάθε αποπροσανατολισμό και γρήγορα να αποκατασταθεί ένα κανονικό πρότυπο ύπνου. Πρόσφατες μελέτες του προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών και άλλων που ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα μελατονίνης ανακούφισαν σημαντικά τα συμπτώματα του jet lag. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το αν πετούσαν προς ανατολάς ή προς δυσμάς. Παρά τα ενθαρυντικά αποτελέσματα, απαιτείται περαιτέρω έρευνα ειδικά σε θέματα όπως κόπωση, ημερήσια υπνηλία και η μειωμένη εγρήγορση.
• Αντιγήρανση: Έρευνες σε ζώα δείχνουν ότι η μελατονίνη μπορεί να παρατείνει τη ζωή - μία μελέτη σε ηλικιωμένα ποντίκια που χορηγήθηκε μελατονίνη, έζησαν 25% περισσότερο από ότι τα υπόλοιπα ποντίκια της ομάδας - αν και περισσότερες έρευνες απαιτούνται προτού βγούν οριστικά συμπεράσματα σχετικά με την αξία της μελατονίνης για τον άνθρωπο στο θέμα αυτό. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της μελατονίνης μπορεί να βοηθήσουν να καταπολεμηθούν ασθένειες που συνήθως σχετίζονται με τη γήρανση, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καταρράκτης. Η μελατονίνη μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο αποδυναμώνεται με το πέρασμα των χρόνων.
• ΕΣΔ (Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή) που σχετίζεται με την κατάθλιψη: Μεγάλος αριθμός ατόμων που αισθάνονται απόλυτα φυσιολογικά και δραστήρια το καλοκαίρι γίνονται καταθλιπτικά το χειμώνα, όταν το φως του ήλιου είναι πιο αδύναμο και λιγότερο άφθονο. Τα χαμηλά επίπεδα μελατονίνης σε άτομα που αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να είναι ο λόγος αυτής της συμπεριφοράς. Σύμφωνα με μια προκαταρκτική μελέτη, τα εν λόγω άτομα που δήλωσαν ότι έχουν προσβληθεί από ΕΣΔ (εποχιακή συναισθηματική διαταραχή) παρουσίασαν σημαντική βελτίωση όταν τους χορηγήθηκαν αρκετές μικρές δόσεις (0,1 mg) μελατονίνης το απόγευμα. Οι συμμετέχοντες οι οποίοι δεν είδαν βελτίωση είτε έλαβαν μια μεγάλη ενιαία δόση το πρωί ή δεν έλαβαν καθόλου μελατονίνη.
• Οφθαλμική Πίεση: Η λήψη μελατονίνης σε μικρές ποσότητες, χαμηλώνει την πίεση στα μάτια. Δεδομένου ότι οι μελέτες έχουν γίνει μόνο σε υγιή μάτια, είναι αβέβαιο κατά πόσο η μελατονίνη θα είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για το γλαύκωμα.
• Νόσος του Πάρκινσον: Τα χαμηλά επίπεδα μελατονίνης μπορεί να προκαλέσουν την αποτυχία των νευροδιαβιβαστών, που οδηγούν στη νόσο του Πάρκινσον. Η συμπλήρωση μελατονίνης μπορεί να αποτρέψει αυτή την εμφάνιση.


Ποιος τη χρειάζεται και ποιά είναι τα συμπτώματα της ανεπάρκειας μελατονίνης;


Υπάρχει η άποψη ότι σε μεγάλο βαθμό όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, το σώμα του παράγει λιγότερη μελατονίνη. Η έλλειψη μελατονίνης μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία. Η παραγωγή της μελατονίνης ποικίλλει ανάλογα με την ποσότητα του φωτός που είστε εκτεθειμένοι. Περισσότερη μελατονίνη παράγεται τη νύχτα από ό, τι κατά τη διάρκεια της ημέρας, και το σώμα σας παράγει περισσότερη μελατονίνη σε ένα εντελώς σκοτεινό δωμάτιο παρά σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό.
Το στρες, οι ασθένειες, καθώς και η γήρανση είναι οι ένοχοι που οδηγούν σε ανεπάρκεια μελατονίνης. Από πρόσφατες έρευνες προκύπτει ότι η μελατονίνη είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Το πρόβλημα της αϋπνίας βοηθήθηκε σημαντικά με την πρόσληψη μελατονίνης. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ένα ήρεμο βαθύ ύπνο, κάποιοι αναφέρουν ότι βλέπουν περισσότερα όνειρα και έχουν έναν καλό ξεκούραστο ύπνο τη νύχτα.

Πόσο θα πρέπει να ληφθεί; Υπάρχουν παρενέργειες;


Οι ερευνητές της μελατονίνης δεν έχουν ακόμη καθορίσει τη βέλτιστη δόση για τους διάφορους χρήστες. Οι ατομικές ανάγκες ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με τις διαφορές στο μεταβολισμό. Για τους σκοπούς του ύπνου, μεγαλύτερες δόσεις δεν είναι κατ 'ανάγκη πιο αποτελεσματικές από μικρότερες δόσεις. (Εάν αισθάνεστε νυσταγμένοι το επόμενο πρωί, η δόση που έχετε λάβει, είναι πολύ υψηλή, αν δεν είχατε ένα βαθύ αναπαυτικό ύπνο, η δόση σας μπορεί να ήταν πολύ χαμηλή). Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι η χαμηλότερη δραστικότητα της μελατονίνης μπορεί να επιφέρει συνήθως φυσικό ύπνο ή να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το jet lag. Εντούτοις, διαπιστώνεται ότι οι υψηλότερες δυναμοποιήσεις απαιτούνται από τους ηλικιωμένους 65 ετών και άνω.


Τρόπος χρήσης


1-3 σταγόνες πριν τον ύπνο. Μία σταγόνα ισοδυναμεί περίπου με  1.0 ml (1mg). Τοποθετείστε τις σταγόνες κάτω απο τη γλωσσα και αφήστε για 30 με  45 δευτερόλεπτα πριν το καταπιείτε.  Μην καταναλωνεται πάνω απο 3 σταγόνες ημερησίως(3ml).

 

Συστατικά

• Melatonin 1mg

Other Ingredients: Purified water, vegetable glycerin, fructose, alcohol, xylitol, natural orange and vanilla flavors, citric acid, potassium sorbate and malic acid .

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.