Coronovirus

Αναζήτηση

Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Μέλους

Newsletter

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: «Πάρτε το θέμα της υγείας στα χέρια σας!»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7η Απριλίου, ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας), είναι καλό να θυμηθούμε ποιος είναι ο ορισμός της πραγματικής… Υγείας.

Υγεία δεν είναι μόνο η απουσία ασθένειας. Η πλήρης υγεία αντανακλάται σε σωματικό, πνευματικό και ψυχικό επίπεδο και συνίσταται σε ενέργεια, αντοχή, πνευματική διαύγεια, αντίσταση στο στρες, καλή διάθεση, συναισθηματική ισορροπία και υγιή ερωτική ζωή.

Για κάνε ένα γρήγορο τεστ σε όλα αυτά στον εαυτό σου… Πόσα από τα παραπάνω αντανακλώνται πάνω σου;

Το σώμα ενός υγιούς ανθρώπου είναι σφιχτό, μυώδες, χωρίς περιττό λίπος, με λαμπερό και λείο δέρμα, όμορφα υγιή μαλλιά και νύχια και νιώθει μία αίσθηση “ελευθερίας”.

Η ολοκληρωτική υγεία είναι μία υπέρτατη σωματική εμπειρία: 

“Όταν είσαι σε άριστη κατάσταση, δείχνεις σε άριστη κατάσταση,

εργάζεσαι με το μέγιστο των δυνατοτήτων σου και έχεις τεράστια αντίσταση στις ασθένειες” 

Albert Szent Gorgy

Σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν στις προτεραιότητες τους την υγεία και δε θέλουν να καταβάλουν την προσπάθεια και τον αντίστοιχο χρόνο που απαιτεί μία καλή φυσική κατάσταση, ενεργοποιώντας διάφορους ψυχολογικούς μηχανισμούς άμυνας του τύπου «Έεεχω χρόνο για να κάνω υγιεινό τρόπο ζωής, τώρα ας απολαύσω…»,«Δε με ενδιαφέρει να ζήσω πολλά χρόνια, ας ζήσω λίγα και καλά».  Έως ότου βέβαια εμφανισθεί κάποια ασθένεια. Τότε είτε την αποδέχονται μοιρολατρικά, είτε τρέχουν να την καταπολεμήσουν με κάποια από τις συμβατικές μεθόδους, οι οποίες όμως στην καλύτερη περίπτωση αντιμετωπίζουν μόνο τα συμπτώματα και όχι τις αιτίες, και στη χειρότερη δημιουργούν πολλές άλλες επιπλοκές και συσσωρευτικά προβλήματα μέσα στον οργανισμό.  

Η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί ότι η ασθένεια είναι αναπόφευκτη και η προσπάθεια για να κάνουν κάτι και να την προλάβουν ανώφελη. Σύμφωνα όμως με τον Δρ. Τζον Ρ. Κρίστοφερ, παγκοσμίου φήμης βοτανολόγο και φυσιοθεραπευτή, «Δεν υπάρχουν αθεράπευτες ασθένειες, παρά μόνο αθεράπευτοι άνθρωποι». Αθεράπευτοι είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν ανοιχτό μυαλό, ούτε χρόνο, ούτε ενέργεια και επιθυμία να αναζητήσουν τη γνώση και να κάνουν ό, τι χρειάζεται για να ενισχύσουν την εγγενή θεραπευτική ικανότητα του ανθρώπινου σώματος.

Η ημέρα αυτή είναι μια καλή αφορμή όχι απλά για να κάνουμε έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα στο χώρο της Υγείας, αλλά πρωτίστως ημέρα αφύπνισης, αποφασιστικότητας για δράση και συνειδητοποίησης ότι το θέμα της υγείας μας είναι στα χέρια μας.

key-2114313 640

Σήμερα, η επιβίωση του “καλύτερου” (που γενικά και ακαθόριστα αναφέρουμε ως καλύτερο) πλέον αντικαθιστάται από τον άνθρωπο που έχει κίνητρα για ζωή και επενδύει στη γνώση για την καλύτερη επιβίωσή του.

Στη Health-Boutique.com έχουμε στόχο να αναδείξουμε ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε για να έχουμε υγεία σωματική, ψυχική και πνευματική. Ευεξία, σφρίγος και μακροζωία. Για να περνάμε τη ζωή μας όμορφα, χαρούμενα, χωρίς πόνους, χωρίς νοσοκομεία, χωρίς σοβαρές ασθένειες. Να διατηρούμε όλες τις ζωτικές λειτουργίες του σώματός μας ανταμείβοντας τον εαυτό μας με πολύ περισσότερα χρόνια ζωής, σφριγηλά και συναρπαστικά!

Διαβάστε ακόμη:

5 βήματα για Υγεία, Νεότητα & Πνευματική Ευεξία

Διαβάστηκε 894 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 16:59