Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί παχαίνουμε; Γιατί όσες δίαιτες κι αν δοκιμάσουμε είναι αναποτελεσματικές;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Παχαίνουμε γιατί επιλέγουμε για χρόνια να τρεφόμαστε με λάθος τροφές. Από τη σωστή επιλογή της τροφής θα εξαρτηθεί η υγεία, η ευεξία, η ομορφιά και η μακροζωία μας.

Τρώμε (κι όχι απλά καταναλώνουμε) για να ζήσουμε! Τρώμε γιατί έχουμε απόλυτη ανάγκη τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Τη ζωτική τους ενέργεια, τον κραδασμό τους!

Με τα θρεπτικά συστατικά της τροφής θα κτιστεί το σώμα μας. Θα δημιουργηθούν οι μύες, τα οστά, το αίμα. Τα φρούτα, τα λαχανικά, οι καρποί έχουν κραδασμό, έχουν ενέργεια, αρκεί να είναι βιολογικά, φρέσκα, να έχουν ωριμάσει πάνω στο φυτό και να μην είναι μαγειρεμένα. Πάνω από 40 βαθμούς η ενέργειά τους καταστρέφεται. Η μαγειρεμένη τροφή είναι νεκρή. Αυτή η ζωτική ενέργεια της τροφής θα μετατραπεί στα μιτοχόνδρια των κυττάρων, παρουσία ενζύμων, σε ανθρώπινη ενέργεια. Την κινητήριο δύναμή μας. Τη βενζίνη μας.

Εμείς χρειαζόμαστε την ενέργεια για να ζήσουμε και να μην (α)σθενήσουμε. Να μην πεθάνουμε. Η ενέργεια είναι μετρήσιμη με τις μονάδες Bovis. Χρειαζόμαστε πάνω από 6.000 μονάδες για να είμαστε υγιείς. Όσο μεγαλύτερη ενέργεια έχουμε, τόσο πιο υγιείς είμαστε. Από 6.000 έως 5.500 εκδηλώνεται σοβαρή (α)σθένεια. Και κάτω από 5.000 πεθαίνουμε. Για αυτό το πρώτο και κύριο μέλημά μας είναι να εξασφαλίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας, τις αγνότερες, ζωντανές τροφές, με πλούσια θρεπτικά συστατικά. Τροφοδοτούμε το σώμα μας με τις ζωτικές ουσίες που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

Πεινάμε όταν δεν υπάρχουν θρεπτικά συστατικά στο αίμα. Τότε ο εγκέφαλος στέλνει εντολή στο σώμα να φάει, μέχρι να ικανοποιήσει τις διατροφικές του ανάγκες και συνεχίζεται η εντολή ακόμα και όταν το στομάχι είναι γεμάτο. Έτσι τρώμε πολύ, παχαίνουμε χωρίς να έχουμε ενέργεια.

Βουλιμία έχουμε για τροφές όπως γλυκά, αλλαντικά, τυριά, κρέας διότι τα δισεκατομμύρια παθογόνα μικρόβια που συμβιώνουν στο σώμα μας θρέφονται και πολλαπλασιάζονται από αυτές τις τροφές. Η ανάγκη τους να τραφούν γίνεται ακατανίκητη επιθυμία δική μας. Η βουλιμία αντιμετωπίζεται άριστα με ζωντανά προβιοτικά, τα οποία καταστρέφουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Παχαίνουμε γιατί τρώμε περισσότερο από αυτό που καταναλώνουμε και γιατί οι τροφές μας δεν έχουν ένζυμα. Χωρίς ένζυμα η τροφή γίνεται λίπος, όχι ενέργεια.

Η παχυσαρκία δημιουργεί προβλήματα στην καρδιά, στο κυκλοφορικό, στις αρθρώσεις. Έχει άμεση σχέση με το ζαχαρώδη διαβήτη, τη χοληστερίνη, το ουρικό οξύ, τη δυσλειτουργία του ύπατος και των νεφρών.

 

Γιατί οι συνήθεις δίαιτες είναι αναποτελεσματικές;

inapire_photo2

Οι τρόποι που αντιμετωπίζουν «οι ειδικοί» την παχυσαρκία είναι καταστροφικοί για την υγεία μας, διότι όλοι ανεξαιρέτως στερούν ζωτικής σημασίας συστατικά από τον οργανισμό, χωρίς να αντιμετωπίζεται η αιτία του προβλήματος.

- Οι δίαιτες με μείωση θερμίδων, είναι αναποτελεσματικές, αδυνατούν να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού, καταστρέφουν το μυϊκό ιστό, μειώνουν το μεταβολισμό, εξαντλούν τα αποθέματα των βιταμινών.

Τελειώνοντας τη δίαιτα, ο οργανισμός πεινάει από θρεπτικά συστατικά και θέλει να αναπληρώσει αυτά που έχασε. Η εντολή «πεινάω» από τον εγκέφαλο είναι επιτακτική. Τρώει και ξαναπαίρνει ό, τι έχει χάσει, αποθηκεύοντας πρώτα λίπος, ιδίως στην κοιλιά και την περιφέρεια, χωρίς να αναπληρώνει τον κατεστραμμένο μυϊκό ιστό του.

- Τα χάπια καταστολής της όρεξης (αμφεταμίνες) στερούν ζωτικές ουσίες από το σώμα και οδηγούν σε αϋπνία, κατάθλιψη, εθισμό. Η αποτελεσματικότητά τους είναι πρόσκαιρη.

- Τα χάπια που δεσμεύουν το λίπος είναι επικίνδυνα διότι το άπεπτο λίπος στο έντερο σήπεται και δημιουργεί καρκίνο. Επίσης είναι αναποτελεσματικά, διότι το λίπος δεν είναι το μόνο που μας παχαίνει.

- Τα διουρητικά και καθαρτικά μειώνουν το βάρος πρόσκαιρα. Αποβάλουν μόνο νερό – όχι λίπος. Αφυδατώνουν το σώμα με όλες τις συνέπειες (κούραση, μυϊκές κράμπες, ζαλάδες, λιποθυμίες). Μόλις τα σταματήσουμε το σώμα απορροφά νερό και αλάτι, όσο πιο γρήγορα μπορεί, όπως το στεγνό σφουγγάρι το νερό και το βάρος επανέρχεται γρήγορα.

- Τα ορμονικά σκευάσματα του θυρεοειδούς είναι επικίνδυνα για την καρδιά. Προκαλούν κρίσεις πανικού, αϋπνίες, πτώση πίεσης του αίματος.

- Οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι βίαιες, αφύσικες, καταστροφικές για την υγεία. Ο δακτύλιος, το μπαλονάκι, η μείωση του στομάχου, καταστρέφουν την ποιότητα της ζωής. Μετά την επέμβαση ο ασθενής με τρεις κουταλιές φαγητού μόνο θα νιώσει πληρότητα και με τέσσερις δημιουργείται παλινδρόμηση, τα γαστρικά υγρά μπαίνουν στον οισοφάγο, τον καίνε και σιγά σιγά δημιουργείται ο καρκίνος. Επίσης στερούν από τον οργανισμό πολύτιμα συστατικά.

Η παράκαμψη του λεπτού εντέρου είναι η χειρότερη επέμβαση από όλες, διότι στο λεπτό έντερο υπάρχουν οι λάχνες που απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά. Κόβοντας ένα μεγάλο τμήμα από το λεπτό έντερο η απορροφητικότητα μειώνεται δραματικά. Το άτομο οδηγείται σταθερά προς το θάνατο, διότι στερεί δια παντός από τον οργανισμό τη δυνατότητα της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών.

 

Ασφαλές αδυνάτισμα με αγνές βιολογικές τροφές

inspire_photo3

Αν θέλετε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος απόλυτα ασφαλές, επιλέξτε ένα πρόγραμμα μελετημένο από επιστήμονες και διατροφολόγους, με το οποίο χάνετε μόνο λίπος και δεν το ξαναπαίρνετε. Ρυθμίζετε όλες τις λειτουργίες του σώματος και η υγεία σας βελτιώνεται σημαντικά. Το δέρμα και τα μαλλιά αναζωογονούνται και λάμπουν.

Όλα αυτά είναι πλέον δυνατά χωρίς μαγικά χάπια και χειρουργικές επεμβάσεις. Μόνο με βιολογικές, αγνές τροφές.

Τροφές με αντιγηραντικές και θεραπευτικές ιδιότητες, όπως είναι:

 

το K-Biogreen
 
ο Φρέσκος Χυμός Organic Turmeric Longa Με Κράνμπερι
 

η υγρή σπιρουλίνα,

το Noni,

10.000 ενεργά ένζυμα σε υγρή απορροφήσιμη μορφή (Regulat pro® Bio) 

Τα ένζυμα βελτιώνουν ταυτόχρονα σημαντικά την υγεία. Καταπολεμούν φλεγμονές, καρκινικά κύτταρα και επιδιορθώνουν τα κατεστραμμένα κύτταρα.

Τα προβιοτικά σε υγρή μορφή φτιάχνουν την εντερική χλωρίδα, καταπολεμούν τη βουλιμία, η αφομοίωση αποκαθίσταται, ενώ συγχρόνως η κοιλιά γίνεται επίπεδη.

inspire_photo4

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που οδηγεί με ασφάλεια στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, στην υγεία και την ομορφιά: με τροφές που περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργεί τέλεια.

 

Γράφει η Λιάνα Κατέχη, Ομοιοπαθητικός (BSY Λονδίνου), Διατροφολόγος, Ψυχολόγος

Διαβάστηκε 2672 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 18:05

Σχετικά Άρθρα