Αναζήτηση

Καλάθι

 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σύνδεση Μέλους

Newsletter

Γιατί να πάρω την NATURAL ENERGY BAR;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
image:www.fitnessmagazine.com image:www.fitnessmagazine.com

 

Για να έχεις πάντα δύναμη, για να μη νοιώθεις κούραση, για να μπορείς να αποδίδεις μέχρι το τελευταίο λεπτό στη προπόνηση και στους αγώνες και για να είσαι νικητής, η λύση είναι μόνο μία: Να είναι πλήρης ο οργανισμός σου και αυτό εξαρτάται μόνο από το κάυσιμο(τροφή) που τον τροφοδοτείς. 

Ο οργανισμός σου πρέπει να παράγει γλυκογόνο, την εύκολά διαθέσιμη και εξαντλησιμη μορφή ενέργειας, ορμόνες, ένζυμα, ινσουλίνη και άλλεςουσίες και αυτό πραγματοποιείται μόνο με συγκεκριμένη διατροφή.
Η ανάγκη των αθλητών για ενέργεια ,για μυϊκή και πνευματική δύναμη ,για τη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών (Βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, ηλεκτρολύτες) είναι ακόμα μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, γιατί οι αθλητές καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες από τα
αποθέματά τους λόγω της μυϊκής και της πνευματικής έντασης που καταβάλουν, αλλά και του άγχους.
Ιδιαίτερα για τους αθλητές του τένις που ο αγωνιστικός χρόνος είναι απροσδιόριστος .

Για αυτό απαραίτητα μεταξύ των games στο διάλλειμα των 90 δευτερολέπτων πρέπει να πάρουν κάτι για να ανακτήσουν ενέργεια, θρεπτικά συστατικά
και δύναμη. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτό που θα πάρουν, θα πρέπει να είναι απόλυτα φυσικό (βιολογικό),να μη προκαλέσει διάταση στο έντερο και
δημιουργήσει δυσκινησία, να είναι άμεσα εύπεπτο και μεταβολίσιμο για να αποδώσει άμεσα την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, ηλεκτρολύτες και τη δυνατότητα παραγωγής γλυκογόνου).


Ως γνωστόν, πολλοί σημαντικοί αθλητές έχουν κατά καιρούς υποκύψει σε:


1. Έλλειψη ενέργειας λόγω μη παραγωγής Γλυκογόνου. Το γλυκογόνο αποθηκεύεται στους μυς και στο συκώτι όπου διασπάται σε μόρια γλυκόζης και παράγει ενέργεια, απαραίτητη για την επιβίωση του οργανισμού και ιδιαίτερα των αθλητών. Η αποδόμηση του γλυκογόνου (γλυκογονόλυση) καθορίζεται από δύο ορμόνες, την αδρεναλίνη και τη γλυκαγόνη. Ενώ, η σύνθεση του γλυκογόνου (γλυκογογένεση) διεγείρεται από την ινσουλίνη.
2. Μυϊκές κράμπες που οφείλονται κυρίως σε έλλειψη Μαγνησίου ,ή ασβεστίου, ή φωσφόρου και άλλων θρεπτικών συστατικών.
3. ∆υσφορία από έντονο άγχος λόγω έλλειψης κυρίως βιταμινών του συμπλέγματος Β.
4. Ξαφνική κόπωση λόγω έλλειψης ηλεκτρολυτών - ιχνομετάλλων.
5. ∆υσκινησία που να οφείλεται σε διάταση του εντέρου λόγω ακατάλληλης τροφής.
6. Πνευματική κόπωση, αργά αντανακλαστικά ,αργή σκέψη, που προκύπτουν από την ανισορροπία των σημαντικότερων νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου όπως η Ντοπαμίνη και η Σεροτονίνη οφείλεται και στην έλλειψη θρεπτικών συστατικών.

Οι Νευροδιαβιβαστές επηρεάζουν: τα αντανακλαστικά, τη διάθεση, το άγχος, το καρδιακό ρυθμό, την επιθετικότητα, τη θερμοκρασία, το φόβο, τη συμπεριφορά, την ενέργεια, τη καλή διάθεση, την ηρεμία, τη σωστή κρίση και συμπεριφορά και πολλά άλλα ψυχολογικά και σωματικά γεγονότα.
Συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία που καλύπτουν τις ανάγκες του αθλητή για ενίσχυση και για άμεση ενέργεια δημιουργήθηκε από το ∆ιατροφολόγο κ.Μάκη Πεταλούδη η NATURAL ENERGY BAR και παρασκευάσθηκε σε συνεργασία με το Επιστημονικό επιτελείο (Τεχνολόγους τροφίμων και Βιοχημικούς) της μεγαλύτερης μονάδας παρασκευής φυσικών διατροφικών σκευασμάτων, που εδρεύει στη Βιέννη της Αυστρίας, χρησιμοποιώντας πιστοποιημένες βιολογικά πρώτες ύλες και σε συγκεκριμένες ποσότητες.

 

 

Για να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ

Διαβάστηκε 213 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 08:56
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 3 γρήγορα πράσινα πρωτεϊνικά smoothies